Η Κροατία είναι μια χώρα που έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τουριστικά τα τελευταία χρόνια με τα βλέμματα να πέφτουν κυρίως στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ και το κινηματογραφικό Ντουμπρόβνικ. Όμως η χώρα έχει πολλά ακόμη να σου δείξει.

Ας ανακαλύψουμε τα 10 κορυφαία μέρη για να επισκεφθείς στη Κροατία.

1. Ζάγκρεμπ. Η πρωτεύουσα της Κροατίας είναι η ευρωπαϊκή πόλη που ήθελες να επισκεφθείς, αλλά δεν το γνώριζες. Είναι κατάφυτη, καλλιτεχνική και φυσικά έντονα δυναμική, ενώ παράλληλα διατηρεί το χαλαρό lifestyle της. Το κέντρο του Ζάγκρεμπ -που είναι και το πιο δημοφιλές μέρος του- είναι αρκετά μικρό και έτσι είναι εφικτό να το δεις όλο περπατώντας. Υπέροχο για όλους εμάς που μας αρέσει να εξερευνούμε έτσι το κάθε μέρος που επισκεπτόμαστε!

ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για την πρωτεύουσα της Κροατίας

2. Ντουμπρόβνικ. Η ομορφότερη μεσαιωνική πόλη της Κροατίας. Μπορεί να έγινε γνωστή παγκοσμίως λόγω της πασίγνωστης σειράς «Game Of Thrones», όμως σίγουρα αυτή η πόλη, έχει αυτό το κάτι μαγικό!

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για την ομορφότερη μεσαιωνική πόλη της Κροατίας

3. Τρογκίρ. Το Τρόγκιρ είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πόλη με πληθυσμό 13.322 κατοίκων. Το λιμάνι αυτό βρίσκεται στις Δαλματικές Ακτές της Κροατίας και απέχει 27 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Σπλιτ. Πρόκειται για το αρχαιοελληνικό Τραγούριον που ιδρύθηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. Το ιστορικό τμήμα της πόλης βρίσκεται πάνω σε ένα μικρό νησί κοντά στο νησί Τσίοβο.

ΤΡΟΓΚΙΡ: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για την αρχαιοελληνική πόλη της Κροατίας

4. Σλαβόνσκι. Ο ιδανικός τρόπος για να δεις την Κροατία, είναι κάνοντας road trip. Αυτό κάναμε και εμείς και καταφέραμε να δούμε αρκετές κροάτικες πόλεις. Μια από αυτές ήταν και το Σλαβόνκσκι Μπροντ. Η πόλη βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Σάβου και χρησιμεύει ως λιμάνι για τα ποταμόπλοια που περνούν απ΄αυτόν. Απέχει 197 χιλιόμετρα από το Ζάγκρεμπ.

Σλαβόνσκι Μπροντ: Η κροάτικη πόλη και το λιμάνι του ποταμού Σάβου

5. Σπλιτ. Σπλιτ ή αλλιώς η αρχαιοελληνική Ασπάλαθος σας καλωσορίζει. Το Σπλιτ είναι το δεύτερο σπουδαιότερο λιμάνι της Κροατίας. Επίσης, είναι βιομηχανικό και ναυπηγικό κέντρο καθώς και πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο.

ΣΠΛΙΤ: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για την αρχαιοελληνική Ασπάλαθο

6. Ροβίνι. Το Ρόβινι είναι χτισμένο στην χερσόνησο της Ίστριας και σε μαγεύει με τη μεσαιωνική του αρχιτεκτονική. Η παραθαλάσσια πόλη της Κροατίας έχει τα πάντα.. πλούσια φύση, καταγάλανη θάλασσα και γραφικά σοκάκια.

ΡΟΒΙΝΙ: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για την παραθαλάσσια πόλη της Κροατίας

7. Ριέκα. Η Ριέκα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας. Βέβαια δεν αξίζει την προσοχή σου μόνο για αυτό. Η οικονομία της πόλης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις θαλάσσιες μεταφορές, τα ναυπηγεία και τον τουρισμό. Στη Ριέκα βρίσκεται το Εθνικό Θέατρο της Κροατίας, που χτίστηκε το 1765, καθώς και το Πανεπιστήμιο της Ριέκα, που ιδρύθηκε το 1632.

8. Πούλα. Πούλα, η κροατική πόλη που φημίζεται για την ρωμαϊκή της αύρα και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες της χώρας. Σ΄αυτήν θα ανακαλύψεις ένα «αντίγραφο» του Ιταλικού Κολοσσαίου της Ρώμης και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα.

ΠΟΥΛΑ: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για την μεγαλύτερη πόλη της Ίστρια

9. Εθνικό πάρκο λίμνης Πλίτβιτσε. Το εθνικό πάρκο λιμνών του Πλίτβιτσε (κροατικά: Nacionalni park Plitvička jezera) είναι ένα από τα παλαιότερα εθνικά πάρκα στην νοτιοανατολική Ευρώπη και το μεγαλύτερο στην Κροατία. Το πάρκο έχει έκταση 296,85 χλμ², με το 90% στη κομητεία Λίκα-Σένι και το επόμενο 10% στην κομητεία του Κάρλοβατς. Το πάρκο ιδρύθηκε το 1949 και από το 1979 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Σήμερα δέχεται περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως.

10. Krka National Park. Ένα ακόμη εθνικό πάρκο για τη χώρα της Κροατίας και μια ανάσα πρασίνου για τους Κροάτες αλλά και τους επισκέπτες αυτής της χώρας.

Εσένα ποιο μέρος από τα παραπάνω σου άρεσε πιο πολύ; Θα έκανες ποτέ ταξίδι στη Κροατία;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here