Και αφού ταξιδέψαμε στην Ινδία και τη μάθαμε και την απολαύσαμε και την αγαπήσαμε, έφτασε η ώρα να μοιραστούμε μαζί σου τα 10 πράγματα που δεν ήξερες για την Ινδία. Πάμε να τα ανακαλύψουμε.

 1. Η Ινδία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό και η έβδομη μεγαλύτερη σε μέγεθος.
 2. Η ονομασία Ινδία προέρχεται από το όνομα του ποταμού Ινδού. Οι αρχαίοι Έλληνες μάλιστα χρησιμοποίησαν τον όρο Ινδοί, αναφερόμενοι στους ανθρώπους από τον Ινδό ποταμό.
 3. Στην Ινδία υπάρχουν αρκετά ζώα πολλά από τα οποία είναι υπό εξαφάνιση, όπως η τίγρη της Βεγγάλης και το δελφίνι του ποταμού Γάγγη.
 4. Η θρησκεία της Ινδίας είναι ο ινδουισμός. (καλά καλά αυτό ίσως το ήξερες…!)
 5. Η Ινδία είναι η πολυπληθέστερη δημοκρατία στον κόσμο. (και αυτό ίσως να το μάντεψες!)
 6. Η χώρα διαιρείται σε 29 κρατίδια.
 7. Το Ινδικό παγώνι είναι το εθνικό πτηνό της Ινδίας.
 8. Στην Ινδία υπάρχει διαχωρισμός φύλου κατά τη διάρκεια του ελέγχου. Ο έλεγχος ανδρών και γυναικών γίνεται σε ξεχωριστή ουρά. Αυτό συμβαίνει και στο αεροδρόμιο αλλά και σε μέρη όπου για να μπεις υπάρχει έλεγχος όπως για παράδειγμα στο Ταζ Μαχάλ. Οι γυναίκες ελέγχουν τις γυναίκες και οι άντρες τους άντρες.
 9. Στην Ινδία οι οδηγοί κορνάρουν ακατάπαυστα. Στους ινδικούς δρόμους ακούγονται συνεχόμενες κόρνες από παντού. Σχεδόν σε πιάνει πονοκέφαλος από τις κόρνες.
 10. Στους ινδικούς δρόμους εκτός από αυτοκίνητα κυκλοφορούν και αμέριμνες αγελάδες. Γενικώς οι αγελάδες -ως ιερό ζώο- πηγαίνουν όπου θέλουν, περπατούν στο δρόμο, ξαπλώνουν στα πεζοδρόμια και κάνουν ό,τι θέλουν!

Διάβασε επίσης:

 1. Happy Traveller στην Ινδία ΜΕΡΟΣ Α | ΜΕΡΟΣ Β
 2. ΙΝΔΙΑ: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για την ιδιαίτερη χώρα της Νότιας Ασίας από έμπειρους ταξιδιώτες

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here