Κάποιες φορές -τις περισσότερες μάλιστα- ο χώρος στην βαλίτσα μας είναι πολύτιμος. Όταν τα πράγματα που πρέπει να πάρουμε είναι δυσανάλογα με την βαλίτσα που “πρέπει” να χρησιμοποιήσουμε, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Οι αεροπορικές εταιρίες πλέον είναι αρκετά αυστηρές στο θέμα “βαλίτσα” και έχουν οριοθετήσει το μήκος της βαλίτσας-χειραποσκευής αλλά και το βάρος της. Το ίδιο συμβαίνει και με τις βαλίτσες που παραχωρούμε κατά το check in, απλώς εκεί δεν χρειάζεται να έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις.

Σήμερα θέλω να σου μάθω 10 τρόπους με τους οποίους θα μπορέσεις να αποφύγεις σοκαριστικές καταστάσεις οι οποίες θα σε φέρουν σε δύσκολη θέση. Βλέπεις το ταξίδι δεν θέλει κόπο, θέλει μεθοδικότητα και πάνω από όλα θετική ενέργεια. Πάμε να μάθουμε ένα ένα τους τρόπους εξοικονόμησης του χώρου της βαλίτσας και του δικού σου χρόνου.

1. Αγόρασε βαλίτσες λειτουργικές και με πολλούς χώρους. Η εξωτερική καλαισθησία δεν θα σε βοηθήσει καθόλου όταν τα πράγματά που θέλεις να πάρεις δεν θα χωράνε στην βαλίτσα σου.

2. Η λίστα θα σε σώσει. Αν κάνεις ταξίδι χωρίς λίστα με όσα πρέπει να πάρεις, το πιο σίγουρο είναι ότι θα ξεχάσεις πράγματα και θα πάρεις άλλα που δεν είναι και τόσο απαραίτητα.

3. Μην βάζεις τα παπούτσια άτσαλα εντός της βαλίτσας. Πιάνουν πολύ περισσότερο χώρο από όσο νομίζεις. Προσπάθησε να τα βάλεις όμορφα και ταξινομημένα -εντός σακούλας πάντα- για να εξοικονομήσεις χώρο.

4. Αντί να διπλώνεις ένα ένα τα ρούχα σου κάνε ένα ρολό από κάποια ρούχα σου. Σου εγγυώμαι πως θα εξοικονομίσεις πολύ περισσότερο χώρο και τα ρούχα σου δεν θα τσαλακωθούν καθόλου.

5. Όσον αφορά σαμπουάν, μαλακτική μαλλιών, κρέμες κτλ επέλεξε το travel size. Θα σωθείς. Άλλωστε σε περίπτωση που δεν σου φτάσουν τα αποθέματά σου, μπορείς πάντα να αγοράσεις ένα σαμπουάν από εκεί που θα βρίσκεσαι.

6. Βάλε τις κάλτσες μέσα σε παπούτσια. Θα εκπλαγείς με το πόσο χώρο μπορείς να εξοικονομήσεις μόνο και μόνο από τις κάλτσες. Αν βρεις χώρο και για τα εσώρουχα τότε είσαι άρχοντας (πχ. ανάμεσα στα ρούχα).

7. Φόρεσε οτιδήποτε είναι πολύ ογκώδες. Για παράδειγμα το χοντρό μπουφάν που θέλεις να πάρεις -γιατί εκεί θα έχει παγωνιά-, είναι καλύτερα να το έχεις από πριν στα χέρια σου. Με αυτό τον τρόπο και δεν θα παγώσεις όταν θα φτάσεις αλλά και θα έχεις πολύ πολύ πολύυυυ περισσότερο χώρο στην βαλίτσα σου.

8. Βάλε όλα σου τα καλλυντικά, κρέμες, κοσμήματα σε ένα βαλιτσάκι. Μην παίρνεις άπειρα κουτιά και βαλιτσάκια και τσαντούλες για να τα έχεις όλα χώρια. Βρες ένα βαλιτσάκι με πολλές θήκες για να μπορείς να τα οργανώσεις όλα σωστά και πάρε μόνο όλα όσα έχεις πραγματικά ανάγκη.

9. Χρησιμοποίησε καλλυντικά 2 σε 1. Αυτό θα σε γλιτώσει από διπλά κουβαλήματα. Για παράδειγμα επέλεξε ένα αφροντους που καθαρίζει και φροντίζει επαρκώς το δέρμα σου έτσι ώστε να μην χρειαστεί να πάρεις μαζί σου και λοσιόν για το σώμα. Ακόμη επίλεξε προϊόντα καθαρισμού για το πρόσωπο, που απομακρύνουν και το μακιγιάζ των ματιών . Στο εμπόριο θα βρεις και κάποια που αντικαθιστούν ακόμα και τη λοσιόν προσώπου.

10. Μην πάρεις μαζί σου βαριά ρούχα και αντικείμενα. Φρόντισε να έχεις τα πιο ελαφριά και τοποθέτησέ τα όσο πιο προσεγμένα γίνεται στην βαλίτσα.

Ο χώρος της βαλίτσα είναι χρόνος δικός σου! Μην τον σπαταλάς! 😛

Πηγή: BeautyStars.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here