Τα ταξίδια δεν σε κάνουν μόνο σοφότερο αλλά και νεότερο σύμφωνα με όλα όσα κάνει η 86χρονη Τζουν Σκοτ που ταξιδεύει non stop.

Η Τζούν Σκότ στα αριστερά της φωτογραφίας
Η Τζούν Σκότ στα αριστερά της φωτογραφίας

Η Τζούν Σκότ είναι σίγουρα μια κυρία διαφορετική από όλες τις άλλες. Ούσα 86 ετών έχει ταξιδέψει ήδη σε χώρες όπως Ισραήλ, Κούβα και Παλαιστίνη ενώ έχει συνολικά επισκεφθεί  87 χώρες και 7 ηπείρους. Μάλιστα επιστήμονες θέλησαν να την «μελετήσουν» και έτσι να καταλάβουν πράγματα για την ίδια αλλά και άλλους.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Νορθουέστερν μελετούν τον εγκέφαλο υπερηλίκων με αξιοσημείωτη οξύνοια για την ηλικία τους. Έτσι αποφάσισαν να την υποβάλουν σε μια σειρά εξετάσεων και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο εγκέφαλός της δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική της ηλικία. Δηλαδή στην ουσία ο εγκέφαλός της βρίσκεται σε κατάσταση μιας 50χρονης γυναίκας και αντιστέκεται στη φυσιολογική φθορά του χρόνου. Και αυτό είναι καταπληκτικό!

Η Τζουν δεν σταμάτησε ποτέ στη ζωή της να ταξιδεύει. Ακόμη και όταν μεγάλωνε τα τρία της παιδιά ταξίδευε μαζί τους. Η Σκότ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαι φιλοπερίεργη. Δεν θέλω να σταματήσω ποτέ να μαθαίνω και το ταξίδι κάνει τη ζωή μου πολύ πιο ενδιαφέρουσα».

Αυτή η γιαγιά είναι παράδειγμα για όλους εμάς που αγαπάμε τα ταξίδια. Είναι παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους που αγαπούν κάτι και θέλουν διακαώς να το πραγματοποιήσουν. Ευχαριστούμε Τζουν για την έμπνευση που μας προσφέρεις, απλά και μόνο με το να είσαι ο εαυτός σου!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here