- Διαφήμιση -
Home Cool spots ΑΓΙΟΦΑΡΑΓΓΟ: Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης

ΑΓΙΟΦΑΡΑΓΓΟ: Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης

0
11227
DCIM100GOPROGOPR3831.JPG

Η Κρήτη είναι ένας τόπος μαγικός. Το Αγιοφάραγγο είναι ένα μέρος που γοητεύει όποιον το επισκεφθεί. Η άγρια ομορφιά, το επιβλητικό φαράγγι και η μοναδική παραλία στο τέλος κάνουν αυτή την επίσκεψη αξιομνημόνευτη για όλη σου τη ζωή.

- Διαφήμιση -

Το HappyTraveller.Gr ταξίδεψε, περπάτησε και σου παρουσιάζει το Αγιοφάραγγο.

Φαράγγι: Αγιοφάραγγο
Νησί: Κρήτη
Χώρα: Ελλάδα
Περιοχή: Νομός Ηρακλείου
Μήκος (km): 1.5
Υψομετρική διαφορά (m): 30
Ώρες Πορείας: 30 λεπτά
Πρόσβαση: Χωματόδρομος

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Η παραλία του Αγιοφάραγγου απέχει περίπου 80 χλμ νότια της πόλης του Ηρακλείου, στην έξοδο του Αγιοφάραγγου. Στη μεγαλύτερη διαδρομή του φαραγγιού υψώνονται κατακόρυφοι γκρεμοί με σπηλιές, αλλά η πορεία μέσα στην κοίτη του ρέματος είναι εξαιρετικά εύκολη και ομαλή. Λίγο πριν την έξοδο στη θάλασσα, υπάρχει αναρριχητικό πεδίο και είναι πολύ συνηθισμένο να δείτε κάποιους να κάνουν αναρρίχηση στο γκρεμό. Το φαράγγι αυτό φημίζεται για τον ασκητισμό και τους ερημίτες που το έκαναν «σπίτι» τους.

ΠΑΡΑΛΙΑ: Η παραλία που θα συνατήσεις στην έξοδο του φαραγγιού είναι εκπληκτική και διαθέτει ψιλό βοτσαλάκι με πεντακάθαρα νερά, τα οποία συνήθως είναι ήρεμα. Παρόλα αυτά στην παραλία αυτή έχουν πνιγεί άνθρωποι λόγω του ότι όταν οι άνεμοι δεν είναι καλοί, έχει μεγάλα κύματα.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου έχει ανακαινιστεί αρκετές φορές απ΄ότι φαίνεται. Σήμερα είναι μια όμορφη εκκλησία και μια υπέροχη στάση στη διαδρομή σου προς την παραλία.

ΑΣΚΗΤΙΣΜΟΣ & ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Το όνομά του φαραγγιού οφείλεται στους ερημίτες που ασκήτευσαν σ΄αυτό τον τόπο, που αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο κέντρο ασκητικού βίου ολόκληρης της Κρήτης από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, τριακόσιοι ερημίτες ζούσαν εδώ σε συνθήκες απόλυτης απομόνωσης του ενός από τον άλλο. Συναντιόταν μόνο μια φορά το χρόνο στο Γουμενόσπηλιο για να μετρηθούν και να δουν πόσοι είχαν πεθάνει τον προηγούμενο χρόνο.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΣΤΟ ΑΓΙΟΦΑΡΑΓΓΟ: Για να φτάσεις μέχρι το Αγιοφάραγγο ή θα πρέπει να διασχίσεις το επιβλητικό φαράγγι με εύκολη πεζοπορία περίπου 20-30’ από το κοντινότερο σημείο στάθμευσης, ή να πάρεις καϊκάκι από τα Μάταλα, την Αγία Γαλήνη ή τους Καλούς Λιμένες.

Happy (;) Info: Κάτι που σίγουρα θα συμβουλεύσουν και οι ντόπιοι να κάνεις είναι να μην αφήσεις το αυτοκίνητό σου κάτω από την σκιά των δέντρων. Αν το κάνεις αυτό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανέβουν επάνω του κατσίκια για να φάνε από τα δέντρα, ενώ παράλληλα να καταστρέψουν -άθελά τους- το αυτοκίνητό σου.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here