Άγιος Δομίνικος, H χώρα της Καραϊβικής που έχει καθηλώσει όλο το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό στους δέκτες του, μιας και εκεί γυρίζεται το Survivor. Όμως η Δομινικανή Δημοκρατία συνολικά αξίζει την προσοχή σου και για άλλους λόγους. Βέβαια κάπου εδώ τίθεται και το θέμα του ονόματος του νησιού. Ας απλοποιήσουμε τα πράγματα.

agios dominikos happy traveller (10)

Άγιος Δομίνικος ή Δομινικανή Δημοκρατία; 

Ναι, η χώρα ονομάζεται Δομινικανή Δημοκρατία αλλά επίσης αναφέρεται και Άγιος Δομίνικος χωρίς να είναι απαραίτητα λάθος. Προς γνώσιν Άγιος Δομίνικος είναι η πρωτεύουσα της Δομινικανής Δημοκρατίας. Το «Άγιος Δομίνικος» λοιπόν λέγεται κανονικά, άπλα δεν είναι το επίσημο αναγνωρισμενο όνομα. Όπως για παράδειγμα η Κύπρος λέγεται επίσημα Κυπριακή Δημοκρατία αλλά την λέμε Κύπρο και η Ταιβάν, Δημοκρατία της Κίνας αλλά την λέμε Ταϊβάν.

Η Δομινικανή Δημοκρατία κατέχει τα ανατολικά 2/3 του νησιού Ισπανιόλα, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής μετά την Κούβα. Το άλλο 1/3 στα δυτικά ανήκει στην Αϊτή.

Γενικές Πληροφορίες:

Η Δομινικανή Δημοκρατία κατέχει τα ανατολικά 2/3 του νησιού Ισπανιόλα, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής μετά την Κούβα. Το άλλο 1/3 στα δυτικά ανήκει στην Αϊτή.
Άγιος Δομίνικος ή Σάντο Ντομίγκο είναι η πρωτεύουσα της χώρας και η μεγαλύτερη πόλη της! Ο πληθυσμός της είναι 2.552.398 κάτοικοι και η έκταση της είναι 104,44 τετρ.χλμ. Ιδρύθηκε από τον Βαρθολομαίο Κολόμβο το 1496 και μάλιστα αναφέρεται κάποιες φορές και ως «πύλη στην Καραϊβική». Παλιότερα (από το 1930 ως το 1961) είχε την ονομασία Ciudad Trujillo. Η πόλη διαθέτει τα περισσότερα πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα, 18 για την ακρίβεια. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άγιος Δομίνικος ήταν η πρώτη πόλη που ίδρυσαν οι Ισπανοί κατακτητές και για αυτό θεωρείται η πρώτη πόλη και πρωτεύουσα της Αμερικής.

Που να πας – Τι να δεις:
Όταν φτάσεις στην πόλη κάνει μια βόλτα για να δεις τα βασικά αξιοθέατα. Τα πιο σημαντικά είναι το Alcázar de Colón, ο Καθεδρικός ναός αλλά και οι Εθνικοί Βοτανικοί Κήποι. Φυσικά πήγαινε στο 3 Eyes National Park εκεί θα ανακαλύψεις τις πανέμορφες σπηλιές του Αγίου Δομίνικου.

Μετακίνηση – Μεταφορά:
Για να μεταφερθείς εντός της πόλης δεν χρειάζεσαι μεταφορικό μέσον. Καλό είναι να  περπατήσεις το ιστορικό κέντρο και να το γνωρίσεις όσο καλύτερα γίνεται. Από εκεί και πέρα αν θες να πας μια βόλτα και στις πιο μοντέρνες γειτονιές μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο ταξί. Αλλά γενικά, πόσο νομίζεις ότι θα μείνεις εκεί; Σύντομα θα πάρεις τον δρόμο για τις παραλίες. Η πόλη έχει δύο αεροδρόμια.

Τι να φας – Τι να δοκιμάσεις:
Θέλεις να μάθεις τις καλύτερες λιχουδιές του Άγιου Δομίνικου; Σε καταλαβαίνω. Ήταν το πρώτο πράγμα που θέλαμε να μάθουμε και εμείς μόλις φτάσαμε. Μάθε τι πρέπει να δοκιμάσεις όταν φτάσεις στο νησί, εδώ.

 

Δες εδώ και το VLOG μας από την βόλτα μας στην πρωτεύουσα της Δομινικανής Δημοκρατίας. 
agios dominikos happy traveller (3)
agios dominikos happy traveller (4)
agios dominikos happy traveller (6)agios dominikos happy traveller (7)

Αυτό είναι το Μαυσωλίο της Δομινικανής Δημοκρατίας με το μνημείο στους Ήρωες της χώρας.
agios dominikos happy traveller (8)
agios dominikos happy traveller (9)

Οι εκπληκτικές λίμνες μέσα σε σπηλιές στο  3 Eyes National Park.

agios dominikos happy traveller

LEAVE A REPLY