Ο «Άγιος» όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν οι ντόπιοι ή Άγιος Νικόλαος όπως τον ξέρουν οι πολλοί, είναι αναμφισβήτητα ένας υπέροχος τόπος. Κατάφερε να γίνει τόσο γνωστός χάρη στο γραφικό λιμάνι του και την περίφημη λίμνη του.

Το HappyTraveller.Gr επισκέφθηκε (για ακόμη μια φορά) τον Άγιο Νικόλαο και σου παρουσιάζει έναν πλήρη ταξιδιωτικό οδηγό για μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του νομού Λασιθίου.

Η Αρπαγή της Ευρώπης, ένα άγαλμα – ύψους 4 μέτρων, Άγιος Νικόλαος

Πόλη: Άγιος Νικόλαος
Νησί: Κρήτη
Χώρα: Ελλάδα
Πληθυσμός: 11 421 κάτοικοι

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ο Άγιος Νικόλαος είναι η πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου. Μπορεί η πόλη να είναι μικρή σχετικά, παρόλα αυτά παραμένει μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του νομού. Η ονομασία του προέρχεται από το βυζαντινό εκκλησάκι που βρίσκεται στον όρμο Αγίου Νικολάου. Ήταν μια από τις πρώτες πόλεις στην Κρήτη όπου αναπτύχθηκε τουριστικά και αιτία ήταν φυσικά η όμορφη λίμνη του.

Η Ηλέκτρα στη λίμνη του Αγίου Νικολάου

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ – ΤΙ ΝΑ ΔΩ: Λιμάνι, Λίμνη Βουλισμένη, Λαογραφικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο, βόλτα στον εμπορικό δρόμο της πόλης 28η Οκτωβρίου, το άγαλμα με θέμα την Αρπαγή της Ευρώπης, πλατεία Νεάρχου. ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ: Σπιναλόγκα (παίρνεις καραβάκι).

Happy Info: Οι Αγιονικολιώτες ονομάζουν τη Λίμνη Βουλισμένη, απλώς «Λίμνη».

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΩ: Για να φτάσεις στην πόλη υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Ένας από όλους είναι φυσικά με πλοίο από τον Πειραιά. Μια άλλη επιλογή είναι να φτάσεις αεροπορικώς ή με πλοίο στο Ηράκλειο και αφού νοικιάσεις αυτοκίνητο, να φτάσεις οδικώς στην πόλη. Βέβαια από Ηράκλειο για Άγιο Νικόλαο μπορείς να πάρεις και λεωφορείο, οπότε αν δεν θέλεις να νοικιάσεις αυτοκίνητο, υπάρχει και αυτή η λύση.

Η Ηλέκτρα στην πισίνα του Elounda Maris Villas

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Η διαμονή στην Κρήτη μπορεί να είναι απλή, κλασσική, υπερπολυτελής ή αυτή που έχεις δει μόνο στα όνειρά σου. Ανάλογα με το τι ζητάει ο κάθε επισκέπτης μπορεί να βρει. Εμείς κατά τη διαμονή μας στη Κρήτη το καλοκαίρι του 2020 μείναμε στο Elounda Maris Villas, το οποίο σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Κλείσε τη διαμονή σου, εδώ.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ταξιδιωτικά άρθρα σχετικά με την Κρήτη:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here