Αλεξανδρούπολη! Μια από τις νεότερες πόλεις της χώρας μιας και μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, ήταν ψαροχώρι. Ενδιαφέρουσα και γεμάτη από νέο κόσμο η πρωτεύουσα της Θράκης είναι σίγουρο ότι θα σε κερδίσει. Μπορεί η Αλεξανδρούπολη να βρίσκεται στην άκρη της Ελλάδας, όμως μόλις την επισκεφθείς θα καταλάβεις τον λόγο που έπρεπε να το είχες κάνει νωρίτερα.

Το HappyTraveller.Gr επίλεξε ως πρώτο προορισμό του 2020 την Αλεξανδρούπολη, ταξίδεψε και σου παρουσιάζει την γοητευτική πόλη που βρίσκεται στην άκρη της Ελλάδας.

Πόλη: Αλεξανδρούπολη
Χώρα: Ελλάδα
Έκταση: 642,2 km2
Πληθυσμός: 57.812

Γενικές Πληροφορίες:
Η Αλεξανδρούπολη πρωτεύουσα του Νομού Έβρου και στην αρχαιότητα υπήρχε με το αρχαίο όνομα Σάλη, η οποία ιδρύθηκε από τους Μαρωνίτες. Έχει 57.812 κατοίκους και είναι η μεγαλύτερη (σε έκταση και πληθυσμό) πόλη της Θράκης. Αποτελεί σημαντικό λιμάνι και εμπορικό κέντρο της βορειοανατολικής Ελλάδας. Η Αλεξανδρούπολη έχει στρατηγική γεωγραφική θέση, αφού συνδέει την Ευρώπη με την Ασία.

Που να πάω – Τι να δω:
Δεν γίνεται να πας στην Αλεξανδρούπολη και να μην επισκεφθείς τον επιβλητικό φάρο της. Είναι το πιο αναγνωρίσιμο σημείο της πόλης και σίγουρα ένα από τα ομορφότερα. Μια βόλτα στο λιμάνι της πόλης θα σου χαρίσει μια πρώτη γεύση της. Αν είσαι τύπος που του αρέσουν τα Μουσεία (και σε ποιον δεν αρέσουν εδώ που τα λέμε), μπορείς να επισκεφθείς το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Σειρά έχει μια επίσκεψη στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου.

Αλεξανδρούπολη από ψηλά
Αλεξανδρούπολη από ψηλά

Νεολαία και διασκέδαση:
Τα νέα είναι πολύ καλά για όσους δεν έχουν χάσει το κέφι και τη ζωντάνια τους. Η πόλη είναι γεμάτη από νέα παιδιά που βγαίνουν έξω, διασκεδάζουν, πίνουν καφέδες στις καφετέριες και βγαίνουν στις ταβέρνες για φαγητό. Η ποικιλία σε μαγαζιά είναι μεγάλη και σίγουρα θα βρεις κάποιο μέρος που θα σου αρέσει.

Εκτός Πόλεως:
Έχεις θέσει ως ορμητήριο την Αλεξανδρούπολη, αλλά θέλεις να εξερευνήσεις και το γύρω μέρος; Τέλεια! Πρώτη στάση η Τραϊανούπολη με τις ιαματικές πηγές της που υπάρχουν από την αρχαιότητα. Επόμενη στάση το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου και τα 200 στρέμματα που φιλοξενούν μεγάλο πληθυσμό πουλιών και όχι μόνο.

Που να μείνω:
Κατά τη διαμονή μας στην πόλη επιλέξαμε το Sofia Apartments. Μπορείς και εσύ να κλείσεις δωμάτιο φθηνά, εδώ. Αν θέλεις να κλείσεις διαμονή σε άλλο κατάλυμα, τσέκαρε εδώ.

 

Happy Traveller επεισόδιο: Επισκεφθήκαμε την όμορφη πόλη της Θράκης το 2020, φτιάξαμε ένα μοναδικό επεισόδιο που μπορείς να το δεις εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here