Δεν μπορείς να πεις ότι έχεις πάει στη Λήμνο, αν δεν επισκεφθείς τις αμμοθίνες της. Οι αμμοθίνες της Λήμνου είναι ένα εξαιρετικό φαινόμενο για το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο η φύση.

 

default

Γενικές Πληροφορίες:
Οι Αμμοθίνες είναι μια αμμώδη έκταση που όμως δεν βρίσκεται σε κάποια παραλία, αποτελώντας ουσιαστικά μια μικρή έρημο. Έχει έκταση περίπου 70 στρεμμάτων και βρίσκεται στην περιοχή Γομάτι. Θάλασσα δεν θα δεις, παρά μόνο στο πολύ βάθος. Το φαινόμενο αυτό, θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο σε νησιωτικές περιοχές.

Πως θα πάω – Πως θα φτάσω:
Για να φτάσεις στις Αμμοθίνες Λήμνου θα ακολουθήσεις το δρόμο από το χωριό Κατάλακκο. Υπάρχουν πινακίδες που θα σε ενημερώνουν για το που πρέπει να πας. Μόλις φτάσεις θα βρεις ένα κιόσκι για τους επισκέπτες. Από εκείνο το σημείο και έπειτα θα πρέπει να περπατήσεις για να φτάσεις στο κυρίως αξιοθέατο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

DSC08403

Τι να έχω μαζί μου:
Σε αυτή τη διαδρομή να θυμάσαι πως δεν πρόκειται να βρεις κανένα μαγαζί για να αγοράσεις οτιδήποτε χρειαστείς, οπότε σίγουρα πρέπει να έχεις μια τσάντα με νερό, αντηλιακό, καπέλο και ίσως κάποιο μαντήλι για να σκεπάσεις τους ώμους σου σε περίπτωση που ο ήλιος καίει πολύ.

Η μοναδική έρημος της Ευρώπης
Αναμφισβήτητα οι Αμμοθίνες της Λήμνου είναι η μοναδική έρημος της Ευρώπης και ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα του νησιού.

DSC08377

Έξτρα συμβουλή:
Πήγαινε καλύτερα νωρίς το πρωί ή κατά το ηλιοβασίλεμα. Τότε έχει πάντα λιγότερο κόσμο και λιγότερο ήλιο. Θα απολαύσεις πολύ περισσότερο το τοπίο και θα σου είναι πολύ ευκολότερο να περπατήσεις.

DSC08411

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here