Αντίπαξοι! Το εκπληκτικό μικροσκοπικό νησί του Ιονίου που είναι πασίγνωστο για τις καταγάλανες ακρογιαλιές του. Κάθε καλοκαίρι το επισκέπτονται χιλιάδες Έλληνες και ξένοι τουρίστες για να κολυμπήσουν στα υπέροχα νερά του.

Όταν έρθει το απόγευμα οι τουρίστες εγκαταλείπουν το νησί. Οι υποδομές είναι λιγοστές και έτσι οι περισσότεροι προτιμούν να επιστρέψουν στους Παξούς.

antipaxoi happy traveller (2)

Νησί: Αντίπαξοι ή Αντίπαξος
Χώρα: Ελλάδα
Πληθυσμός: 20
Αρχιπέλαγος: Ιόνιο Πέλαγος
Νησιωτικό σύμπλεγμα: Επτάνησα
Έκταση: 4.1 km2

Γενικές Πληροφορίες:

Οι Αντίπαξοι είναι ένα νησί του Ιονίου πελάγους που ανήκει στα Επτάνησα. Οι τουρίστες φτάνουν εκεί, είτε με ιδιωτικά σκάφη είτε με τουριστικά πλοιάρια από τον Γάϊο των Παξών. Ο πληθυσμός του νησιού είναι μόλις 20 κάτοικοι. Μένουν όλοι στον μοναδικό και ομώνυμο οικισμό του νησιού, τους Αντίπαξους. Οι ντόπιοι το αποκαλούν Αντιπάξοι ή μερικές φορές το λένε Αντίπαξοι, ποτέ όμως Αντιπαξοί. Οι Αντίπαξοι είναι γεμάτοι από αμπελώνες και πολύ καλής ποιότητας κρασί. Τα αντιπαξιώτικα κρασιά έχουν μια ιδιαιτερότητα στη γεύση και εκτιμώνται από τους οινολάτρες. Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι πολύ λίγοι, ευγενικοί και φιλόξενοι. Ασχολούνται με την αμπελουργία και τον τουρισμό.

Που να πάω – Τι να δω:

Η Αγραπιδιά είναι το μοναδικό, μικρό λιμανάκι του νησιού. Είναι γεμάτη με ψαρόβαρκες και με βάρκες. Ουσιαστικά αυτό το λιμανάκι είναι η μοναδική σύνδεση του νησιού με τους Παξούς αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

antipaxoi happy traveller (3)

Παραλίες:

Η Βρίκα και το Βουτούμι είναι σίγουρα δύο από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Μάλιστα το Βουτούμι θεωρείται από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου. Επίσης κάνει μια βουτιά και στις Αμμουδιές. Προτίμησε την  Μεσαβρίκα αν είσαι φίλος του γυμνισμού. Επίσης υπάρχει το Ροδοβάνι αλλά και το Σαρακήνικο.

Που να μείνω:

Δεν μπορείς να μείνεις στους Αντίπαξους. Η διαμονή σου αναγκαστικά θα είναι στους Παξούς. Εκεί θα βρεις σίγουρα ένα καλό κατάλυμα για να μείνεις. Από ξενώνα, ξενοδοχείο ή ακόμη και βίλα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here