Οι μύλοι Σουλίου είναι ένα από τα ομορφότερα αξιοθέτα της περιοχής. Μια πανέμορφη τοποθεσία που σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή. Η φύση, οι μύλοι και οι μικροί καταρράκτες συνθέτουν μια απίστευτη εικόνα η οποία ολοκληρώνεται τέλεια με το πανέμορφο παραδοσιακό καφενείο.

myloi souliou happy traveller (7)

Σύμφωνα με την παράδοση, ο παλιός νερόμυλος χρησιμοποιούνταν από τους Σουλιώτες για να αλέθουν τα σιτηρά τους. Τα νερά πέφτουν στο ποτάμι από ύψος 15 μέτρων και πίσω από τον παλιό νερόμυλο πηγάζουν νερά τα οποία καταλήγουν στον Αχέροντα. Το μέρος είναι βγαλμένο από παραμύθι και εσύ πρέπει σίγουρα να το δεις από κοντά!

Τι να δω:
Όσα πρέπει να δεις στο Μύλο του Σουλίου βρίσκονται σε πολύ περιορισμένη ακτίνα. Αρχικά πήγαινε με το αμάξι μέχρι τον νερόμυλο και απόλαυσε το τοπίο που έχει δέσει τέλεια με τη φύση. Αφού τελειώσεις με το νερόμυλο, κατευθύνσου προς τα δεξιά (έτσι όπως κοιτάς το νερόμυλο) κατά μήκος από το ρυάκι. Πέρνα τη γέφυρα και πήγαινε στο παραδοσιακό και πανέμορφο καφενείο για έναν καφέ. Απόλαυσε οποιοδήποτε ρόφημα κάτω από τα πλατάνια και την δροσιά του ποταμού. Διαθέτουν και εκπληκτικά γλυκά του κουταλιού φτιαγμένα από τους ίδους. Η εμπειρία είναι εκπληκτική!

myloi souliou happy traveller (9)

Τι να κάνω:
Η περιοχή είναι κατάλληλη για να απολαύσεις τη φύση και να κάνεις έναν χαλαρό περίπατο έτσι ώστε να δεις τον Μύλο του Σουλίου, τα καταρρακτάκια και φυσικά το παραδοσιακό καφενείο. Επίσης μπορεί κάποιος να κάνει και πεζοπορία, αφού υπάρχει και μονοπάτι που φτάνει μέχρι τον Αχέροντα.

Χρήσιμα Links:

-Περισσότερες πληροφορίες για την τοποθεσία και το παραδοσιακό καφενείο, δες στο επίσημο site τους.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here