- Διαφήμιση -
Home ΕΛΛΑΔΑ - GREECE Αρίστη: Γεμάτη από πράσινο και καλοδιατηρημένα αρχοντικά | Ζαγοροχώρια

Αρίστη: Γεμάτη από πράσινο και καλοδιατηρημένα αρχοντικά | Ζαγοροχώρια

0
7346
- Διαφήμιση -

aristi-happy-traveller

Κάπου εκεί στην δυτική πλευρά  του Ζαγορίου βρίσκεται η γραφική και πέτρινη Αρίστη. Είναι το κύριο κεφαλοχώρι πηγαίνοντας προς την δυτική πλευρά και ένα από τα πιο όμορφα. Εκτός από πλούσια βλάστηση διαθέτει και εξαιρετικά καλοδιατηρημένα πέτρινα αρχοντικά. Η Αρίστη θεωρείται ένα από τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά χωριά της περιοχής.

Γενικές Πληροφορίες:

Η Αρίστη απέχει 48 χλμ από τα Ιωάννινα και βρίσκεται στο δρόμο για το Πάπιγκο. Ειναι χτισμένη σε υψόμετρο 642 μέτρων και η αρχική ονομασία του οικισμού ήταν Αρτσίστα. Ο πληθυσμός της Αρίστης είναι 128 κάτοικοι και είναι χαρακτηρισμένη ως παραδοσιακός οικισμός. Επιφανείς άνθρωποι που κατάγονται από την Αρίστη είναι ο Ιωάννης Μιχαηλίδης που ήταν λόγιος και ο Φώτης Πέτσας (1918 – 2004) που ήταν αρχαιολόγος.

Τι να δεις – Που να πας:

Το χωριό είναι πανέμορφο και αρχικά θα σε μαγέψουν τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια. Έπειτα από μια περιήγηση στο χωριό πέρνα από την όμορφη εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την παλιά βρύση, τα παραδοσιακά καφενεία και την κεντρική πλατεία του χωριού. Φυσικά μην παραλείψεις το μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιώτισσας που βρίσκεται στην περιοχή.

Τι να φας – Τι να δοκιμάσεις:

Όπως και σε όλα τα Ζαγοροχώρια η γαστρονομική παράδοση δεν στερείται φαντασίας και γεύσης. Δοκίμασε λαχταριστές πίτες, εξαιρετικά μαγειρευτά φαγητά και γλυκά του κουταλιού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι να φας πηγαίνοντας στα Ζαγοροχώρια συμβουλέψου το κεντρικό άρθρο μας εδώ.

Που να μείνεις:

Αν θέλεις να διανυκτερεύσεις στην Αρίστη θα βρεις αρκετά καταλύματα όπως ο Ξενώνας Το Χάνι, το Ξενοδοχείο Ταξιάρχες, το Ξενοδοχείο Ζήσης, το Aristi Mountain Resort, το Ξενοδοχείο Αρχοντικό Αρίστης, το Ξενώνας Μπέλλος και το Ξενώνας Παγούνη.

Αν θέλεις να κλείσεις τώρα την διαμονή σου στην Αρίστη μπορείς εδώ.

aristi-happy-traveller1 aristi-happy-traveller2

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here