Το καλοκαίρι γεμίζει από παραθεριστές που θέλουν να κάνουν μπάνιο και να την απολαύσουν. Τον χειμώνα οι τουρίστες την επισκέπτονται για να περπατήσουν και να αγναντέψουν το κάστρο McCarthys. Είναι η παραλία Ballinskelligs και είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά του Νότιου Κέρρυ.

ballisgelligs beach castle ireland (12)

Παραλία:Ballinskelligs
Χώρα: Ιρλανδία
Γαλάζια σημαία: Διαθέτει
Πάρκινγκ: Διαθέτει
Καφετέρια: Διαθέτει

Γενικές Πληροφορίες:

Η Ballinskelligs Beach απέχει μόλις 16χλμ. από την πόλη Cahersiveen. Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του Νότιου Κέρρυ και αποτελεί απαραίτητο προορισμό για όλους τους τουρίστες. Η παραλία διαθέτει μπλε σημαία, άνετο πάρκινγκ (για περίπου 50 αμάξια) αλλά και καφετέρια. Το καλοκαίρι διοργανώνονται δωρεάν μαθήματα κολύμβησης. Στο σημείο υπάρχει τρεχούμενο νερό και φύλακες.

ballisgelligs beach castle ireland (11)

Τι να κάνω – Που να πάω: 

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις στην παραλία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όπως να απολαύσεις θαλάσσια σπορ , να κάνεις καγιάκ αλλά και κολύμπι με αναπνευστήρα. Από την άλλη, τους χειμερινούς μήνες, είναι ιδανικά για μια βόλτα στην παραλία με θέα το κάστρο McCarthys. Υπάρχει η πιθανότητα να περάσεις και από την απέναντι μεριά της παραλίας και να δεις από κοντά το κάστρο. Αυτό βέβαια προϋποθέτει να βγάλεις τα παπούτσια σου και να περπατήσεις για λίγο στο νερό.

ballisgelligs beach castle ireland (5)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here