Το μικρό και ενδιαφέρον μικρό ψαροχώρι που λέγεται Πόρτματζί είναι σίγουρα μια από τις στάσεις που πρέπει να κάνεις, ακόμη και αν δεν σου αρέσουν τα γραφικά μέρη. Ο λόγος είναι απλός! Από εκεί αναχωρούν οι βάρκες για το νησί Skellig Michael. Και πίστεψέ με αυτή την βαρκάδα δεν θα θέλεις να την χάσεις!

portmagee happy traveller

Χωριό:Portmagee
Χώρα: Ιρλανδία
Πληθυσμός: 390 κάτοικοι

Γενικές Πληροφορίες:

Το Portmagee είναι ένα πανέμορφο χωριό στο Kerry της Ιρλανδίας. Το χωριό βρίσκεται νότια του νησιού Valentia. Το όνομα στα ιρλανδικά σημαίνει «το πορθμείο» και η πρόσβαση στο νησί Valentia γίνεται μέσω γέφυρας από το Portmagee. Η γέφυρα ονομάζεται Maurice O’Neill Memorial Bridge. Χτίστηκε το 1970 και ονομάστηκε έτσι στη μνήμη ενός νεαρού αγρότη εκτελέστηκε το 1942. Το χωριό είναι το σημείο αναχώρησης για  τους τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν το «Skellig Michael». Το «Skellig Michael» είναι πόλος έλξης τουριστών λόγω του μοναστικού οικισμού που υπάρχει, αλλά και γιατί εκεί έγιναν τα γυρίσματα του Star Wars (2017).

Που να πάω – Τι να κάνω:

Σίγουρα θα επισκεθφείς το μέρος όταν πας να πάρεις το καραβάκι για να πας στο νησί «Skellig Michael». Τότε όμως δεν θα έχεις τον απαραίτητο χρόνο για να δεις και λίγο το χωριό. Δεν είναι κάτι το εξαιρετικά ιδιαίτερο, όμως σίγουρα έχει και αυτό τις ομορφιές του. Μάλιστα έχει πάρει και βραβείο όσον αφορά τον τουρισμό του. Βέβαια δεν θα χρειαστείς πολύ ώρα για να το γυρίσεις. Μια ωρίτσα είναι αρκετή.

Που να μείνω:

Μια πολύ καλή επιλογή για να μείνεις είναι το Moorings. Η αλήθεια είναι πως εμείς δεν μείναμε εκεί και έτσι δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Μπήκαμε όμως και κοιτάξαμε online και φαίνεται αξιοπρεπέστατο. Σας προτείνουμε το Moorings διότι μας φέρθηκαν άψογα όταν ψάχναμε βάρκα για να πάμε στα «Skellig Michael». Πιστεύουμε πως περιποιούνται τους πελάτες τους το μισό από ότι περιποιήθηκαν εμάς, τότε θα περάσετε φανταστικά! Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις για αυτό το κατάλλυμα online.

portmagee happy traveller (3)portmagee happy traveller (4)

portmagee happy traveller (5)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here