Το κάστρο Ballycarbery Castle είναι σίγουρα από τα πιο ιδιαίτερα κάστρα που έχουμε δει από κοντά. Μπορεί να είναι ερειπωμένο και κατεστραμμένο κατά μεγάλο βαθμό, όμως η φύση έβαλε και πάλι το χέρι της, έτσι ώστε να μετατρέψει τα χαλάσματα… σε μια απίστευτη ομορφιά! Πάμε να το δούμε από κοντά;

Bailycarbery castle1

Γενικές Πληροφορίες:

Το κάστρο Ballycarbery απέχει 3 χιλιόμετρα από το Καχερσίβεν της Ιρλανδίας.  Bρίσκεται πάνω σε έναν λόφο με χορτάρι με θέα στη θάλασσα. Σε μικρή απόσταση είναι το Κάστρο Cahergall και το Φρούριο Leacanabuile. Η ιστορία λέει πως άλλαξε χέρια αρκετές φορές χωρίς να έχουμε σίγουρες πηγές για όλα αυτά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποτε λεγόταν κάστρο McCarthy Mor. Φυσικά μετά άλλαξε όνομα και σήμερα παραμένει με την ονομασία Ballycarbery.

Το Ballycarbery Castle στο σήμερα: 

Το Ballycarbery δεν είναι και πολύ καλά διατηρημένο, αλλά αυτό είναι που το κάνει και τόσο γοητευτικό. Οι περισσότεροι τοίχοι είναι πεσμένοι και υπάρχουν δύο σκάλες που οδηγούν στον πρώτο όροφο και αυτές όχι με μεγάλη ευκολία. Το ισόγειο του κάστρου αποτελείται από αρκετά δωμάτια, αλλά μόνο ένα από αυτά έχει καταφέρει να διατηρηθεί με όλους τους τοίχους όρθιους. Ο πρώτος όροφος είναι το ψηλότερο σημείο που μπορείς να έχεις πρόσβαση.

Πως να πάω:

Το κάστρο Ballycarbery θα το βρεις κοντά στο Καχερσίβεν. Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσεις αμάξι για να φτάσεις. Για την ακριβή τοποθεσία του κάστρου θα βοηθηθείς από τους χάρτες και τις ταμπέλες. Είναι πολύ τουριστικό αξιοθέατο και έτσι αποκλείεται να το χάσεις.

DCIM101GOPROG0060089.JPGBailycarbery castle4Bailycarbery castle6Bailycarbery castle (2)Bailycarbery castle (3)Bailycarbery castle (4)Bailycarbery castle

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here