Το ταξίδι με το Business Class της Emirates δεν είναι μια καθημερινή εμπειρία. Αν έχεις όμως την τύχη να το ζήσεις, τότε ξέρεις πως από εκείνη τη στιγμή και έπειτα η ταξιδιωτική σου ζωή αλλάζει για πάντα. Τα lounge, η προτεραιότητα στην ουρά, οι θέσεις business και η εξυπηρέτηση του προσωπικού είναι σε άλλο επίπεδο!

Το ιστορικό: Όταν μας κάλεσαν στη Σαουδική Αραβία για να δούμε τον αγώνα Formula E μας είπαν ότι μπορούν να μας δώσουν εισιτήρια από οπουδήποτε κι αν βρισκόμασταν τότε κατανοώντας ότι ταξιδεύουμε πολύ συχνά. Μας έκλεισαν λοιπόν τα εισιτήρια οι υπεύθυνοι της Σαουδικής Αραβίας και όταν τα λάβαμε στο email, είδαμε ότι ήταν Business! Δεν είχαμε πετάξει ποτέ με την Business Class της Emirates και αυτή ήταν η τέλεια ευκαιρία.

Η εμπειρία στο Lounge: Το lounge ήταν πολύ καλό. Αν και τα περισσότερα lounge που έχουμε πετύχει είναι αρκετά καλά, ταξιδεύοντας από Μαυρίκιο -όπου και βρισκόμασταν- για Ντουμπάι και μετά με σύνδεση για Ριάντ, ανακαλύψαμε ίσως ένα από τα πιο luxury lounge που έχουμε ποτέ επισκεφθεί. Μάλιστα είχαμε τέτοια αλλαγή από τη μια πτήση στην άλλη που προλάβαμε να κάνουμε και μπάνιο για να είμαστε πιο ξεκούραστοι στη πτήση. Είχε πετσέτες, παντοφλίτσες (μιας χρήσης), σεσουάρ για τα μαλλιά… είχε τα πάντα. Φυσικά το lounge είχε πλούσιο και προσεγμένο φαγητό και πολλά αναψυκτικά.

Η εμπειρία της πτήσης: Η πτήση με το Business Class της Emirates είναι πολύ καλή. Όλες οι παροχές είναι σε ικανοποιητικό βαθμό. Το σέρβις είναι πολύ ευγενικό, οι θέσεις πολύ άνετες και η εξυπηρέτηση άμεση. Το μόνο αρνητικό που μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι το φαγητό. Όπως στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, έτσι και στην Emirates, αν και προσπαθούν αρκετά να κάνουν γκουρμέ και νόστιμα πιάτα, δεν το πετυχαίνουν και ιδιαίτερα. Όμως αυτή είναι μια αδυναμία των περισσότερων εταιρειών, οπότε δεν είναι κάτι που συνυπολογίζουμε.

Happy Tip: Αν δεν σου αρέσει το φαγητό αεροπλάνου, φρόντισε να έχεις αγοράσει από το αεροδρόμιο φαγητό, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να φας κάτι που δεν σου αρέσει. Genius? 😀

Πάντως στα θετικά πρέπει να πούμε ότι στη θέση που κάθεσαι έχεις μπαράκι με νερό και διάφορα αναψυκτικά που είναι μόνο για σένα. Επίσης μπορείς ανά πάσα ώρα και στιγμή να ζητήσεις φαγητό και νερό από τις αεροσυνοδούς.

Happy Travellers Sayings: Είμαστε από τους πρώτους που θα σου πουν ότι σημασία σε ένα ταξίδι δεν έχει πως ή που πηγαίνεις, αλλά το να πας. Σημασία σε ένα ταξίδι έχει η εμπειρία. Και όντως έτσι είναι. Έχουμε πετάξει πολύ λίγες φορές στη ζωή μας -αναλογικά με τα ταξίδια που έχουμε κάνει- με business class και για αυτό έχουμε εκτιμήσει αναλόγως όλες αυτές τις φορές. Το να πετάς με business, ειδικά όταν αυτό είναι η δουλειά σου, είναι πολύ πιο ξεκούραστο και άνετο. Βέβαια επειδή η κάθε τέτοια θέση είναι αρκετά ακριβή, δεν μπορούμε να την υποστηρίξουμε. Μας αρέσει πολύ η εμπειρία, αλλά και η πτήση στην Economy δεν μας ενοχλεί καθόλου.

Αυτό που μετράει είναι το ταξίδι. Αυτό που μετράει είναι οι εμπειρίες. Σε αυτό μένουμε και σε αυτό επιμένουμε!

Δεν χάσαμε ευκαιρία φυσικά και κάναμε vlog, που μπορείς να δεις εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here