Η Βουδαπέστη είναι ένας πολύ δημοφιλής ευρωπαϊκός προορισμός, ειδικά για τους Έλληνες ταξιδιώτες. Εμείς επισκεφθηκαμε την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και μαγευτήκαμε από την ομορφιά της. Για αυτό σου παρουσιάζουμε και τα κορυφαία της αξιοθέατα σε ένα ταξίδι τριών ημερών.

Γενικές Πληροφορίες: Πριν όμως περιηγηθούμε στις πανέμορφες γωνιές της πόλης, ας πούμε μερικά πράγματα για αυτή. Η επίσημη γλώσσα είναι τα Ουγγρικά και ως νόμισμα χρησιμοποιούν το Φράγκο Ουγγαρίας (HUF). Η ισοτιμία είναι 1 ευρώ = 260 φιορίνια περίπου. Η αλλαγή νομισμάτων γίνεται στις τράπεζες, σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος και στις ρεσεψιόν των ξενοδοχείων. Πάντα να ρωτάς αν είναι No commission. Τέλος, η τοπική ώρα της Ουγγαρίας είναι μία ώρα πίσω από την ώρα της Ελλάδας .

Ημέρα 1η. Για να γνωρίσεις τη Βουδαπέστη χρειάζεται περπάτημα. Πολύ περπάτημα. Να απολαύσεις την Βούδα, την Πέστη, το εντυπωσιακό κοινοβούλιο και τόσα ακόμη. Την πρώτη μέρα ο χρόνος σου είναι αφιερωμένος στη Βούδα και το σήμα κατατεθέν της πόλης, το μπαρόκ κοινοβούλιο. Η πλατεία των ηρώων είναι ίσως από τις πιο όμορφες ευρωπαϊκές πλατείες και σίγουρα είναι από τις αγαπημένες μας ανά τον κόσμο. Η μέρα κλείνει με φαγητό σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της Βούδας για να απολαύσεις παραδοσιακή σούπα γκούλας


Ημέρα 2. Η ξενάγηση στην Πεστη θα σε συναρπάσει. Λίγο το βασιλικό κάστρο, λίγο το κάστρο των ψαράδων (που είναι από τα αγαπημένα μας σημεία) και λίγο ο Λοφος Γκελερτ είναι ικανά να σε κάνουν να μην θέλεις να φύγεις από την περιοχή. Όμως ακόμη δεν έχεις δει τίποτα. Βόλτα στην σκεπαστή αγορά για να ανακαλύψουμε τι τρώνε οι ντόπιοι και να πάρουμε σουβενίρ για την επιστροφή. Φυσικά η μέρα κλείνει με βόλτα στη Βατσι Ουτσα (Vaci Utca) , έναν από τους πιο πολυσύχναστους και εμπορικούς δρόμους της πόλης. Μαγαζιά, πολύ καταστήματα και πολύς κόσμος είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά αυτού του δρόμου. Για το βράδυ μπορείς να επιλέξεις μια μίνι κρουαζιερα με τουριστικό πλοιάριο. 


Ημέρα 3. Η τρίτη ημέρα είναι αφιερωμένη στη νύχτα της πόλης όμως πολλά μπορείς να κάνεις και την ημέρα. Μια βόλτα στην εβραϊκή γειτονιά, την εκκλησία του Μάτια αλλά και την πολύβουη λεωφόρο Αντράσι (Antrassy). Φυσικά δε γίνεται να φύγεις από την πόλη αν δεν κάνεις μπάνιο στα πασίγνωστα λουτρά της.

Κλείσε δραστηριότητες στη Βουδαπέστη εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here