Το μοναστήρι Dryanovo είναι ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της χώρας. Κόσμος επισκέπτεται το σημείο, όχι μόνο για θρησκευτικούς λόγους αλλά και για φυσιολατρικούς. Το μέρος όπου βρίσκεται το μοναστήρι είναι κατάφυτο και μάλιστα διαθέτει και ένα υπέροχο σπήλαιο.

Το σπήλαιο που επισκεφθήκαμε, ερωτευτήκαμε και σου παρουσιάζουμε σήμερα! Το σπήλαιο Bacho Kiro!

BACHO KIRO CAVE Bulgaria Happy Traveller (5)

Σπήλαιο: Bacho Kiro
Χώρα: Βουλγαρία
Υψόμετρο: 335 μ.
Πόλη: Κοντά στην πόλη Dryanovo

Γενικές Πληροφορίες:
Το σπήλαιο Bacho Kiro άνοιξε το 1890. Ονομάστηκε έτσι προς τιμή του Βούλγαρου εθνικού ήρωα, καθηγητή και επαναστάτη Bacho Kiro. Είναι ένας τετραώροφος λαβύρινθος μήκους 3.600 μέτρων. Το σπηλαίο διαθέτει πολύ καλό φωτισμό από το 1964. Οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες που υπάρχουν κάνουν το μέρος ακόμη πιο ιδιαίτερο. Περιλαμβάνεται επίσης και στον κατάλογο των 100 τουριστικών τοποθεσιών της Βουλγαρίας.

BACHO KIRO CAVE Bulgaria Happy Traveller (4)

Διαδρομές:
Για να δεις το σπήλαιο υπάρχουν δύο διαδρομές. Η μια είναι των 700 μέτρων που χρειάζεται απαραίτητα οδηγό και πλέον δεν είναι διαθέσιμη λόγω του ότι δεν έχει ζήτηση. Η άλλη είναι των 300 μέτρων που γίνεται σε 20-30 λεπτά και μπορείς να την κάνεις και μόνος σου.

Τι θα χρειαστώ:
Το πάτωμα γλιστράει πολύ για αυτό θα χρειαστείς καλά και αντιολισθητικά παπούτσια. Στο σπήλαιο κάνει αρκετό κρύο για αυτό σίγουρα θα χρειαστείς μια ζακέτα. Τέλος, καλό θα είναι να έχεις μαζί σου ένα μικρό φακό ή έστω το κινητό σου αν και η ηλεκτροδότηση στο σπήλαιο είναι άψογη.

BACHO KIRO CAVE Bulgaria Happy Traveller (2)

Πως να πάω:
Στο σπήλαιο Bacho Kiro μπορείς να πας πολύ εύκολα. Βγαίνοντας από το μοναστήρι Dryanovo, θα περπατήσεις λίγο σε μια υπέροχη διαδρομή ανάμεσα στα δέντρα. Αφού περάσεις μια γέφυρα με τον καταρράκτη θα συναντήσεις ανηφορικά σκαλιά. Όταν τα ανέβεις θα έχεις φτάσει στη σπηλιά. Η είσοδος του σπηλαίου απέχει μόλις 300 μέτρα από το μοναστήρι.

Σουβενίρ:
Στην είσοδο του σπηλαίου υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για το σπήλαιο και αναμνηστικά που μπορείς να αγοράσεις.

Διαδρομή για σπήλαιο
Διαδρομή για σπήλαιο

Είσοδος – Ωράριο:
Το σπήλαιο Bacho Kiro είναι ανοιχτό από τις 9 π.μ.-6 μ.μ. στους καλοκαιρινούς μήνες και στις 10 π.μ. – 4 μ.μ. το χειμώνα. Η είσοδος κοστίζει 2 λέβα ανά άτομο (1 ευρώ για παιδιά ή φοιτητές).

BACHO KIRO CAVE Bulgaria Happy Traveller (3)

1 COMMENT

  1. Καλά να είστε να μας ταξιδεύετε και να είστε πάντα ευτυχισμένοι κι ευλογημένοι με το νέο μέλος της οικογένειας!Σας ευχαριστώ που υπάρχετε, σας θαυμάζω και σας αγαπώ, με πολλή αγάπη, ο Θεός να σας προστατεύει πάντα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here