Φιλιππούπολη! Η πόλη του Φιλίππου με την μεγάλη ιστορία. Δεν είναι μόνο τα αρχαία της που θα σε μαγέψουν, αυτή η πόλη έχει το κάτι διαφορετικό από όλη την υπόλοιπη Βουλγαρία. Οι Happy Travellers ταξίδεψαν, απόλαυσαν και σου παρουσιάζουν την ιδιαίτερη αυτή πόλη.

Φιλιππούπολη, Βουλγαρία
Φιλιππούπολη, Βουλγαρία

Πόλη: Φιλιππούπολη
Χώρα: Βουλγαρία
Έκταση: 101 980 000 m²
Υψόμετρο: 164 μ.
Πληθυσμός: 341.567

Γενικές Πληροφορίες:
Η Φιλιππούπολη είναι γνωστή και ως Πλόβντιβ ή Πλόβντιφ και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Έχει πληθυσμό 341.567 κατοίκους και είναι σημαντικό οικονομικό, συγκοινωνιακό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο. Η πόλη έχει ενδείξεις κατοίκησης από την 6η χιλιετία π.Χ. και από το 12ο αιώνα π.Χ. το χωριό εξελίχθηκε σε πραγματική πόλη κατοικούμενη από Θράκες. Η Φιλιππούπολη κατατάσσεται μεταξύ των αρχαιότερων πόλεων του κόσμου. Ήταν γνωστή στη Δύση για το μεγαλύτερο μέρος της καταγεγραμμένης ιστορίας με το Ελληνικό της όνομα Φιλιππούπολις.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2014 επελέγη ως Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019. Η Φιλιππούπολη έχει αδελφοποιηθεί με τη Θεσσαλονίκη και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

default

Που να πάω – Τι να δω:
Η Φιλιππούπολη έχει πολλά να δεις και να θαυμάσεις. Πάνω από 200 αρχαιολογικοί χώροι σε περιμένουν να τους εξερευνήσεις. Και όχι μόνο αυτό. Η παλιά πόλη της Φιλιππούπολης είναι πραγματικά μοναδική. Υπέροχα σπίτια και εντυπωσιακές πύλες θα σε κερδίσουν από την πρώτη στιγμή. Φυσικά οι εκκλησίες, οι ναοί και τα τζαμιά της πόλης είναι σίγουρα πόλος έλξης πολλών τουριστών. Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της πόλης είναι το αρχαίο θέατρο. Φυσικά και τα μουσεία της πόλης αξίζουν μια επίσκεψη.

Φίλιππος-Φιλιππούπολη:
Η ιστορία της πόλης ξεκινάει περίπου από το 4.000 π.Χ. Κατά το έτος 342 π.Χ. την κατέλαβε ο Φίλιππος Β’ (πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου) και την μετανόμασε σε Φιλιππούπολη.

Που να μείνω – Διαμονή:
Κλείσε φθηνό και καλό ξενοδοχείο, εδώ.

Σημείωση: Εμείς ταξιδέψαμε τον Ιούλιο του 2019. Οι τιμές αλλά και κάποια άλλα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν με το πέρασμα του χρόνου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here