Η κρουαζιέρα έχει γίνει η ταξιδιωτική μας αδυναμία. Έχουμε ταξιδέψει με τα πλοία της Celestyal cruises πάνω από 10 φορές. Μετά από όλους αυτούς τους προορισμούς και τις εμπειρίες έχουμε πια πειστεί πως η κρουαζιέρα είναι ο ιδανικός τρόπος ταξιδιού είτε έχεις μωρό είτε όχι.

Στην κρουαζιέρα της Celestyal Cruises 7 νύχτες – 3 Ήπειροι γνωρίσαμε 7 προορισμούς και υπήρχαν σε αυτή 19 διαθέσιμες εκδρομές.


Τον Δεκέμβριο του 2019 αποφασίσαμε να κάνουμε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κρουαζιέρες που έχουμε κάνει ποτέ. Και η Celestyal Cruises ξέρει τον τρόπο να πραγματοποιεί κάθε σου επιθυμία. 
Αίγυπτος, Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος και Τουρκία χωρούν σε ένα επταήμερο ταξίδι; Και όμως χωρούν και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο.

Αυτές τις εφτά ημέρες είδαμε τις επιβλητικές πυραμίδες της Γκίζας, περπατήσαμε στην Via Doloroso (την διαδρομή του Χριστού για τον Γολγοθά) στην Ιερουσαλήμ, ερωτευτήκαμε την Ρόδο για ακόμη μια φορα, μας συνεπήραν τα υπέροχα στενά της παλιάς πόλης της Λεμεσού και φυσικά μας γέμισε υπέροχες εικόνες η Έφεσος στην Τουρκία.

1. Αίγυπτος. Αίγυπτο δεν είχαμε πάει ποτέ και η αλήθεια είναι πως ένας λόγος που δεν είχαμε πάει ποτέ είναι ότι δεν νιώθαμε ότι είναι ασφαλής χώρα για να ταξιδέψουμε εκεί. Πόσο μάλλον τώρα που έχουμε το μωρό. Όμως μόλις ακούσαμε ότι η Celestyal cruises κάνει εκδρομή και μάλιστα έχει την Αίγυπτο ως σταθμό.. είπαμε εδώ είμαστε! Η Celestyal cruises φροντίζει για την ασφάλεια και την μεταφορά σου από και προς το πλοίο και για αυτό εσύ δεν χρειάζεται να ανησυχείς για κάτι. Η εμπειρία είναι μοναδική και βλέπεις τις πυραμίδες, την Σφίγγα και το μουσείο του Καΐρου σε μόλις μία μέρα.

Μάθε τα πάντα για την Αίγυπτο.


2. Ισραήλ – Παλαιστίνη. Δεύτερη στάση και λίγο πιο θρησκευτική είναι αυτή στο Ισραήλ. Σε αυτή σου τη στάση επισκέπτεσαι τη Βηθλεέμ και πας στην εκκλησία της γεννήσεως. Φυσικά έπειτα ακολουθεί και η Ιερουσαλήμ με την εκκλησία, τον πανάγιο τάφο και φυσικά την Via Doloroso (την διαδρομή που περπάτησε ο Χριστός για να φτάσει στον Γολγοθά). Ένα άκρως συναισθηματικό ταξίδι που θα συγκινήσει πολλούς.

Μάθε τα πάντα για την Ιερουσαλήμ


3. Λεμεσός. Εννοείται πως η Λεμεσός είναι από τις αγαπημένες μας πόλεις της Κύπρου – για να μην πούμε η αγαπημένη. Μπορεί στη Λεμεσό να μην κάναμε κάποια εκδρομή αλλά νομίζω πως η στάση αυτή σε κάνει να χαλαρώσεις και απλώς να απολαύσεις τις βόλτες σου στην πόλη χωρίς να πρέπει να πας κάπου συγκεκριμένα. Αυτό κάναμε και εμείς. Απολαύσαμε τη βόλτα μας στην παραλία, πήγαμε στο κάστρο που είναι και μουσείο, περπατήσαμε στα σοκάκια της παλιάς πόλης και φυσικά φάγαμε υπέροχη σεφταλιά σε μια ταβέρνα που ανακαλύψαμε (Λέγεται «το φρούριο» και βρίσκεται δίπλα από το κάστρο). 

Μάθε τα πάντα για τη Λεμεσό.


4. Ροδος. Ναι προφανώς και έχουμε ξαναπάει Ρόδο, αλλά δεν πάει αυτή να είναι μια από τις πιο ωραίες στάσεις της κρουαζιέρας. Η Ρόδος είναι ένα υπέροχο ελληνικό νησί και είναι πολύ ωραίο που την συμπεριέλαβαν. Στη Ρόδο υπάρχουν δύο εκδρομές. Μπορείς να επιλέξεις να μείνεις στη πόλη της Ρόδου ή να πας στη Λίνδο.

Μάθε τα πάντα για τη Ρόδο.


5. Τουρκία. Και αν δεν έχουμε ταξιδέψει στο Κουσαντασι. Και αν δεν έχουμε δει την Έφεσο. Όμως πάντα θέλεις κι άλλο. Έτσι νιώθαμε και αυτή τη φορά. Ότι θέλαμε αχόρταγα να κατέβουμε για να επισκεφθούμε αυτή την πανάρχαια πόλη και να μαγευτούμε από την ιστορία της. Έτσι και κάναμε!

Μάθε τα πάντα για το Κουσάντασι.

Κόστος: Η κρουαζιέρα 7 νύχτες – 3 Ήπειροι της Celestyal Cruises έχει αρχική τιμή 649 € / άτομο.


Υ. Γ. Το ταξίδι αυτό το κάναμε τον Δεκέμβριο του 2019. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here