Κάθε ταξιδιώτης που σέβεται τον εαυτό του θέλει να επισκεφθεί το αεροδρόμιο Singapore Changi, το νούμερο ένα διεθνές αεροδρόμιο του κόσμου σύμφωνα με το Skytrax World Airport Awards. Στην ετήσια έρευνα για τα καλύτερα βραβεία του κόσμου, βγήκε και πάλι πρώτο το Changi της Σιγκαπούρης για έκτη συνεχόμενη φορά. Επίσης είναι η ένατη φορά που το ίδιο αεροδρόμιο έχει κερδίσει τίτλο από το 2000, τότε δηλαδή που τα βραβεία δόθηκαν για πρώτη φορά.

changi airport singapore

CHANGI AIRPORT SINGAPORE

Το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης Changi αποτελεί την απόδειξη ότι τα αεροδρόμια μπορούν να είναι τέλεια. Είναι γνωστό για το πρωτοποριακό σχεδιασμό του, το οποίο περιλαμβάνει απίστευτες παροχές στους επισκέπτες τους. Κάποια παραδείγματα είναι οι εκπληκτικοί κήποι (συμπεριλαμβανομένου του βιότοπου της πεταλούδας δύο επιπέδων στο Terminal 3) και η πισίνα στον τελευταίο όροφο. Επίσης υπάρχουν και σαλόνια τα οποία οι ταξιδιώτες μπορούν να ξαπλώσουν στις άνετες καρέκλες-κρεβάτια. Εκεί θα βρεις πάνω από 80 εστιατόρια και μπαρ αλλά και fast food. Κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες παροχές είναι και οι 24ωρες κινηματογραφικές αίθουσες. Ακόμη και οι τουαλέτες διαθέτουν ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, με το οποίο οι ταξιδιώτες μπορούν να βαθμολογήσουν το πόσο καθαρές είναι. Αν δεν είσαι ευχαριστημένος, απλά πατάς το δυστυχισμένο πρόσωπο στην οθόνη.

Ορίστε και η λίστα με τα καλύτερα αεροδρόμια για το 2018 σύμφωνα με το Skytrax:

1. Singapore Changi
2. Incheon
3. Tokyo Haneda
4. Hong Kong
5. Doha Hamad
6. Munich
7. Centrair Nagoya
8. London Heathrow
9. Zurich
10. Frankfurt

Σημείωση: Η Σιγκαπούρη είναι μια μικρή χώρα με έκταση κάτω από 800 τ.χλμ, όσο δηλαδή περίπου είναι η έκταση της Χίου και ακόμα μικρότερη. Και έχει καταφέρει το απίστευτο… να έχει το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο.

Απόλαυσε μάλιστα και ένα βίντεο που φτιάξαμε στο youtube για το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου:

Όμως έχουμε και εμείς ένα λόγο να χαιρόμαστε. Η Αθήνα, σύμφωνα με το Skytrax World Airport Awards βρίσκεται στη λίστα με τα 10 πιο βελτιωμένα αεροδρόμια του κόσμου. Και μάλιστα στην πέμπτη θέση! Ακολουθεί η λίστα:

The World’s Most Improved Airports
1. Rome Fiumicino
2. Perth
3. Calgary
4. Taiwan Taoyuan
5. Athens
6. Nadi
7. Montreal
8. Moscow Sheremetyevo
9. Houston Intercontinental
10. Manila

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here