agios dominikos delfinia (2)

Μια από τις πιο ιδιαίτερες δραστηριότητες στον Άγιο Δομίνικο (Δομινικανή Δημοκρατία) είναι φυσικά το κολύμπι με τα δελφίνια. Η δυνατότητα που σου δίνεται βρισκόμενος στα νερά της Καραϊβικής είναι μοναδική και σίγουρα πρέπει να την αρπάξεις. Άλλωστε δεν συναντάς καθημερινά τέτοιες εμπειρίες.

Η εμπειρία μας

Μπορούμε με ευκολία να πούμε πως ήταν σίγουρα από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες που έχουμε ζήσει μέσω του Happy Traveller. Το κολύμπι με τα δελφίνια είναι η απόλυτη ένωση με την φύση. Το δέρμα των δελφινιών είναι τόσο απαλό που δεν μπορείς να το πιστέψεις. Η αίσθηση να το ακουμπάς είναι ονειρική.

Σίγουρα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και εσείς αυτή την εμπειρία, γιατί είναι ίσως από τις δυνατότερες της ζωής σας. Και της δικής μας! Άλλωστε τα δελφίνια είναι τα πιο έξυπνα ζώα στον κόσμο! Δεν αξίζουν την παρέα μας;

Η δική μας επιλογή

Εμείς έπειτα από αρκετό ψάξιμο, καταλήξαμε στο Dolphin Island που βρίσκεται στην Πούντα Κάνα. Καταλήξαμε εκεί, διότι ήταν από τα λίγα -αν όχι το μοναδικό- που η επαφή με τα δελφίνια γινόταν στην θάλασσα. Προτιμούμε πάντα να γνωρίσουμε την άγρια ζωή στο φυσικό της περιβάλλον και όχι σε τεχνητό.

Οι φωτογραφίες μας με τα δελφίνια

Η φωτογραφίες με δική σου κάμερα ή φωτογραφική μηχανή απαγορεύεται όταν θα φτάσεις στο μικρό πλωτό νησί που ζουν τα δελφίνια. Για αυτό υπάρχουν εκεί φωτογράφοι οι οποίοι φροντίζουν να σε βγάλουν φωτογραφίες μαζί τους. Φεύγοντας τις παίρνεις -φυσικά- πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο.

agios dominikos delfinia (3) agios dominikos delfinia (5)

UPDATE: 

Έπειτα από πολλά ταξίδια στο ενεργητικό μας και καλύτερη αντίληψη των πραγμάτων έχουμε να πούμε ένα πράγμα όσον αφορά το να βλέπεις τα (άγρια) ζώα από κοντά: «Όταν τα βλέπεις δεν πρέπει να είναι αυτά υπό αιχμαλωσία, αλλά εσύ.». Κοινώς αν πας να κάνεις σαφάρι δεν κλείνεις τα ζώα σε ένα κλουβί και τα χαζεύεις, αλλά εσύ κλείνεσαι μέσα στο αμάξι/κλουβί και θαυμάζεις την ομορφιά τους. Αυτό είναι και το σωστό.

Όσον αφορά τώρα τα δελφίνια η κατάσταση με αυτά είναι πολύ περίεργη. Ιδιαίτερα με τα show που γίνονται ανά τον κόσμο. Δεν έχουμε πάει ποτέ να δούμε show με δελφίνια ή οποιοδήποτε άλλο ζώο, διότι το θεωρούμε τσίρκο και το τσίρκο είναι μέρος που τα ζώα βασανίζονται για να προσφέρουν θέαμα. Οι δύο περιπτώσεις που έχουμε δει από κοντά δελφίνια είναι η μια στον Άγιο Δομίνικο και η άλλη στην Αυστραλία.

Η μοναδική φορά που τα δελφίνια ήταν περιορισμένα ήταν στον Άγιο Δομίνικο. Βέβαια οι συνθήκες ήταν και πάλι πολύ καλύτερες από μια πισίνα. Τα δελφίνια ζούσαν στο φυσικό τους περιβάλλον και ήταν στη θάλασσα. Το αρνητικό ήταν ότι γύρω γύρω υπήρχαν περιοριστικά δίχτυα. Αλλά και πάλι τουλάχιστον ήταν στο φυσικό τους περιβάλλον. Και σε έναν πραγματικά μεγάλο χώρο. Όχι σε πισίνα. Όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι πόσο απάνθρωπο είναι ακόμη και αυτό, δεν ξαναεπελεξα κάτι τέτοιο. Η μόνη παρόμοια δραστηριότητα ήταν τότε στην Αυστραλία όπου εκεί τα δελφίνια ήταν ΕΛΕΥΘΕΡΑ στη θάλασσα και κολυμπησαμε μαζί τους. Ήρθαν δίπλα μου επειδή το ήθελαν. Όχι επειδή τα εκπεδευσαν η τα ζορισαν. Και αυτο είναι το ΦΥΣΙΚΟ.

Πρόσφατα σε επίσκεψη μας στην Ουκρανία στο πρόγραμμα που είχε φτιαχτεί από τον τουρισμό της χώρας μας ζητήθηκε να πάμε σε Show δελφινιών. Μόλις το άκουσα είπα ότι εμείς δεν θέλουμε να πάμε. ☹️ Οι tour guide προσπάθησαν να μας μεταπείσουν λέγοντας μας πόσο καλές είναι οι συνθήκες που ζουν τα ζώα, και πόσο τεράστιες είναι οι πισίνες που φιλοξενούνται (!) και πως δεν χρειάζεται να το παραλείψουμε από το πρόγραμμα. 😑Επιχειρηματολογησα λέγοντας πως να βλέπω ένα ζώο τόσο ελεύθερο και έξυπνο, να είναι φυλακισμένο προς δική μου τέρψη δεν ταιριάζει στο προφίλ μου ούτε στην στάση ζωής μου.

agios dominikos delfinia (4) agios dominikos delfinia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here