DCIM101GOPROG0010860.JPG

Η επαφή με τη φύση είναι ίσως η πιο όμορφη δραστηριότητα που μπορείς να κάνεις όταν ταξιδεύεις. Είναι ο τρόπος για να συνδέεσαι ακόμη εντονότερα με τον τόπο που επισκέπτεσαι. Εμείς έχουμε ξανακολυμπήσει με δελφίνια, παλιότερα. Αυτή η φορά όμως ήταν διαφορετική. Δεν ήμασταν σε κάποια αυτοσχέδια πισίνα, ούτε τα ζώα ήταν περιορισμένα.

Rockingham Wild Encounters

Η εμπειρία με τους Rockingham Wild Encounters είναι ιδιαίτερη καθώς κανείς δεν σου εγγυάται πως θα δεις ή θα κολυμπήσεις με δελφίνια. Αν και για να ακριβολογούμε, θα τα δεις σίγουρα, αλλά δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα κολυμπήσεις μαζί τους. Εμείς είχαμε την τύχη να κολυμπήσουμε και μάλιστα να έρθουν πολύ κοντά μας. Οι Rockingham Wild Encounters σε περίπτωση που στην εκδρομή δεν κολυμπήσεις με δελφίνια, σου χαρίζουν ακόμη μια εκδρομή, όποτε θέλεις -ανάλογα με την διαθεσιμότητα- δωρεάν.

ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ:

Το ξεχωριστό με τους Rockingham Wild Encounters είναι πως τα δελφίνια είναι ελεύθερα και κολυμπούν, άρα έρχονται δίπλα σου χωρίς κάποιο αντάλλαγμα, ούτε επειδή έπειτα οι εκπαιδευτές  τους θα τα ταΐσουν. Τα δελφίνια είναι ελεύθερα και έρχονται να κολυμπήσουν μαζί σου επειδή το θέλουν. Και αυτή είναι η υπέρτατη μαγεία.

Rockingham Wild Encounters australia happy traveller (5)

Οι Rockingham Wild Encounters δεν κάνουν μόνο εκδρομές στα δελφίνια αλλά και στους πιγκουίνους.  Μπορείς να τσεκάρεις τα πάντα στο site της εταιρείας τους εδώ.

UPDATE: 

Έπειτα από πολλά ταξίδια στο ενεργητικό μας και καλύτερη αντίληψη των πραγμάτων έχουμε να πούμε ένα πράγμα όσον αφορά το να βλέπεις τα (άγρια) ζώα από κοντά: «Όταν τα βλέπεις δεν πρέπει να είναι αυτά υπό αιχμαλωσία, αλλά εσύ.». Κοινώς αν πας να κάνεις σαφάρι δεν κλείνεις τα ζώα σε ένα κλουβί και τα χαζεύεις, αλλά εσύ κλείνεσαι μέσα στο αμάξι/κλουβί και θαυμάζεις την ομορφιά τους. Αυτό είναι και το σωστό.

Όσον αφορά τώρα τα δελφίνια η κατάσταση με αυτά είναι πολύ περίεργη. Ιδιαίτερα με τα show που γίνονται ανά τον κόσμο. Δεν έχουμε πάει ποτέ να δούμε show με δελφίνια ή οποιοδήποτε άλλο ζώο, διότι το θεωρούμε τσίρκο και το τσίρκο είναι μέρος που τα ζώα βασανίζονται για να προσφέρουν θέαμα. Οι δύο περιπτώσεις που έχουμε δει από κοντά δελφίνια είναι η μια στον Άγιο Δομίνικο και η άλλη στην Αυστραλία.

Η μοναδική φορά που τα δελφίνια ήταν περιορισμένα ήταν στον Άγιο Δομίνικο. Βέβαια οι συνθήκες ήταν και πάλι πολύ καλύτερες από μια πισίνα. Τα δελφίνια ζούσαν στο φυσικό τους περιβάλλον και ήταν στη θάλασσα. Το αρνητικό ήταν ότι γύρω γύρω υπήρχαν περιοριστικά δίχτυα. Αλλά και πάλι τουλάχιστον ήταν στο φυσικό τους περιβάλλον. Και σε έναν πραγματικά μεγάλο χώρο. Όχι σε πισίνα. Όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι πόσο απάνθρωπο είναι ακόμη και αυτό, δεν ξαναεπελεξα κάτι τέτοιο. Η μόνη παρόμοια δραστηριότητα ήταν τότε στην Αυστραλία όπου εκεί τα δελφίνια ήταν ΕΛΕΥΘΕΡΑ στη θάλασσα και κολυμπησαμε μαζί τους. Ήρθαν δίπλα μου επειδή το ήθελαν. Όχι επειδή τα εκπεδευσαν η τα ζορισαν. Και αυτο είναι το ΦΥΣΙΚΟ.

Πρόσφατα σε επίσκεψη μας στην Ουκρανία στο πρόγραμμα που είχε φτιαχτεί από τον τουρισμό της χώρας μας ζητήθηκε να πάμε σε Show δελφινιών. Μόλις το άκουσα είπα ότι εμείς δεν θέλουμε να πάμε. ☹️ Οι tour guide προσπάθησαν να μας μεταπείσουν λέγοντας μας πόσο καλές είναι οι συνθήκες που ζουν τα ζώα, και πόσο τεράστιες είναι οι πισίνες που φιλοξενούνται (!) και πως δεν χρειάζεται να το παραλείψουμε από το πρόγραμμα. 😑Επιχειρηματολογησα λέγοντας πως να βλέπω ένα ζώο τόσο ελεύθερο και έξυπνο, να είναι φυλακισμένο προς δική μου τέρψη δεν ταιριάζει στο προφίλ μου ούτε στην στάση ζωής μου.

LEAVE A REPLY