Το Ντιλιζάν είναι η γραφική πόλη που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη της Αρμενίας. Εκεί καταφθάνουν αρκετοί τουρίστες -κυρίως όσοι αγαπούν τη φύση-. Σε αυτή τη πόλη θα βρεις το Εθνικό Πάρκο της Αρμενίας και πλήθος δραστηριοτήτων για να κάνεις σε αυτό.

dilijan-armenia happy traveller (4)

Πόλη: Ντιλιζάν
Χώρα: Αρμενία
Πληθυσμός: 15.656 κάτοικοι
Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω
Νόμισμα: Ντραμ Αρμενίας

Γενικές Πληροφορίες:
Το Ντιλιντζάν είναι πόλη της Αρμενίας και απέχει 99 χιλιόμετρα από το Ερεβάν (την πρωτεύουσα της χώρας). Έχει 15.656 κατοίκους και η οικονομία βασίζεται κυρίως στη βιοτεχνική βιομηχανία. Λέγεται Αρμένικη Ελβετία ή Μικρή Ελβετία από τους ντόπιους και είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέρετρα της χώρας, που βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Ντιλιτζάν.

Που να πάω – Τι να δω:
Στο Ντιλιζάν αξίζει να δεις το μοναστήρι Χαγκαρτσίν του 13ου αιώνα και φυσικά το Εθνικό πάρκο της Αρμενίας στο οποίο μπορείς να κάνεις πλήθος δραστηριοτήτων όπως ποδήλατο, πεζοπορία κ.α. Φυσικά, δεν γίνεται να πας στο Ντιλιζάν και να μην επισκεφθείς τα μικρομάγαζα που υπάρχουν στην πόλη από τεχνίτες. Οι τεχνίτες φτιάχνουν αναμνηστικά για τους ταξιδιώτες.

dilijan-armenia happy traveller (3)

Εθνικό Πάρκο του Ντιλιτζάν:
Το εθνικό πάρκο του Ντιλιζάν είναι μια ανάσα πράσινου και ομορφιάς σε όλη τη χώρα. Τα δάση καλύπτουν το 94% της περιοχής του πάρκου με περίπου 40 είδη δέντρων και 18 είδη θάμνων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here