- Διαφήμιση -
Home Cool spots ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ: Μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου | Κρήτη

ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ: Μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου | Κρήτη

0
21147

Το Ελαφονήσι ή Ελαφόνησος βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νομού Χανίων της Κρήτης. Για να φτάσεις εκεί θα πρέπει να περπατήσεις. Αλλά δεν σε πειράζει γιατί η κατάλευκη άμμος και τα τυρκουάζ νερά της σε αποζημειώνουν.

- Διαφήμιση -

elafonisi crete happy traveller

Το εξωτικό Ελαφονήσι έχει μικρές νησίδες και η λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται κάνει το σημείο μια απέραντη παιδική χαρά. Είναι μέρος με ιδιαίτερη ομορφιά και προστατευόμενη περιοχή Natura. Όντας πόλος έλξης εκατοντάδων τουριστών, το Ελαφονήσι προσπαθεί -και τα καταφέρνει- να μην χάνει κάτι από την ομορφιά του.

Απέχει 200 μέτρα από την ακτή και για να φτάσεις θα πρέπει να περπατήσεις στη ρηχή λιμνοθάλασσα με βάθος το πολύ ένα μέτρο. Όταν φτάσεις θα βρεις ξαπλώστρες, ομπρέλες και αναψυκτήριο για να δροσιστείς αλλά και κάτι ελαφρύ για να φας.

Ονομασία: 

Η Ελαφόνησος αναφέρεται και ως Cervi στους βενετσιάνικούς χάρτες (15ος αιώνας). Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να υπήρχαν ελάφια (cervi) στην περιοχή. Έχει επικρατήσει αυτό το όνομα μέχρι και σήμερα.

Ελαφονήσι, Κρήτη
Ελαφονήσι, Κρήτη

Τι να δω – Που να πάω: 

Εκτός από το να κάνεις άπειρες βουτιές στην υπέροχη θάλασσα του Ελαφονησίου μπορείς να δεις δύο ακόμη πράγματα. Το ένα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του Ελαφονησίου. Εκεί υπάρχει μια πλάκα ενός πολύ δυσάρεστου συμβάντος. Στις 24 Απριλίου 1824, αρκετές εκατοντάδες Έλληνες, κυρίως γυναικόπαιδα, σφαγιάστηκαν στο Ελαφονήσι από Οθωμανούς στρατιώτες. Επίσης φεύγοντας από την παραλία, μπορείς να πας και στη Μονή της Χρυσοσκαλίτισσας που είναι μια από τις ομορφότερες μονές της περιοχής.

Πως να πάω: 

Για να φτάσεις στο Ελαφονήσι από τα Χανιά –με αυτοκίνητο– θα χρειαστείς περίπου 1,5 ώρα μιας και απέχει 74 χιλιόμετρα. Αλλά υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι. Αν δεν διαθέτεις αυτοκίνητο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα λεωφορεία που σε μεταφέρουν εκεί ή ακόμη και βάρκα έτσι ώστε να βγεις απευθείας στη παραλία.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here