Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνουμε το ταξίδι μας στην Αυστραλία με ένα επεισόδιο στις ελληνικές γειτονιές του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης, αφιερωμένο στον Ελληνισμό της Αυστραλίας. Ένα επεισόδιο γεμάτο Ελλάδα στην άλλη πλευρά του πλανήτη.

Θα συναντήσουμε Έλληνες, θα μιλήσουμε μαζί τους, θα πάμε σε Ελληνικά μαγαζιά, θα δοκιμάσουμε ελληνικές γεύσεις, θα νιώσουμε την ελληνική φιλοξενία στο πετσί μας και θα ζήσουμε την εμπειρία του μεγάλου ελληνικού φεστιβάλ της Μελβούρνης.

HAPPY TRAVELLER S4E21 AUSTRALIA-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ 2

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυτή την εβδομάδα το Happy Traveller ολοκληρώνει το ταξίδι στην Αυστραλία με ένα επεισόδιο στις ελληνικές γειτονιές του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης, αφιερωμένο στον Ελληνισμό της Αυστραλίας. Ένα επεισόδιο γεμάτο Ελλάδα στην άλλη πλευρά του πλανήτη.

Ο Ευτύχης ξεκινάει από μία ιστορική ελληνική γειτονιά στο Σίδνεϊ, το Μάρικβιλ όπου βρίσκει Ελληνικά μαγαζιά και συζητάει με Έλληνες της Αυστραλίας. Κάποιοι από αυτούς είναι που γεννήθηκαν στην Αυστραλία και κάποιοι άλλοι που μετανάστευσαν εκεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Στη συνέχεια το Happy Traveller μεταφέρεται στη Μελβούρνη και συγκεκριμένα στο Φίτζροϊ, την πιο παλιά και ιστορική ελληνική γειτονιά της Μελβούρνης όπου βρίσκεται και ο πρώτος ελληνορθόδοξος ναός της πόλης. Σειρά έχει το Όκλει, ένα προάστιο της Μελβούρνης με το που πατάς νομίζεις ότι είσαι στην Ελλάδα. Ένας πολυσύχναστος πεζόδρομος με Ελληνικές καφετέριες, ζαχαροπλαστεία όπου μπορείς να βρεις κάθε λογής ελληνικά γλυκά και τρόφιμα. Παντού συναντάς Έλληνες και παντού ακούς Ελληνικά. Εκεί η ομάδα του Happy Traveller συναντάει Έλληνες της Μελβούρνης και δοκιμάζει ελληνικότατες νοστιμιές.

Το επεισόδιο συνεχίζεται στο κέντρο της Μελβούρνης, στον δρόμο Λονσντέιλ όπου γίνεται μία φορά το χρόνο το μεγάλο Ελληνικό φεστιβάλ της Μελβούρνης. Μία γιορτή του Ελληνισμού με χορευτικά, παραστάσεις, συναυλίες και μεγάλη ποικιλία ελληνικών γεύσεων! Το φεστιβάλ αυτό επισκέπτονται πάνω από 15.0000 άτομα και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα Ελληνικά φεστιβάλ στον κόσμο. Ο Ευτύχης, η Ηλέκτρα και η εκπομπή Happy Traveller βρέθηκαν εκεί για να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία και να μεταφέρουν σε όλους εσάς τον παλμό των ομογενών της Αυστραλίας.

Happy Traveller στην Αυστραλία Μέρος 5
Happy Traveller στις Ελληνικές Γειτονιές του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here