Εσθονία! Ο ανερχόμενος τουριστικός προορισμός της Βαλτικής που κλέβει τις καρδιές των ταξιδιωτών. Η μεσαιωνική πρωτεύουσα Ταλίν, οι πολυάριθμες λίμνες αλλά και η πλούσια φυσική ομορφιά της χώρας συμβάλλουν σε αυτό.

Πάμε να ανακαλύψουμε τα όμορφα σημεία της χώρας αλλά και να μάθουμε τα μικρά μυστικά της.

tallinn estonia happy traveller (10)

Χώρα: Εσθονία
Πρωτεύουσα: Ταλίν
Πληθυσμός: 1.319.133 κάτοικοι
Έκταση: 45.339 km2
Νόμισμα: Ευρώ
Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
Επίσημες γλώσσες: Εσθονικά
Οδηγούν από: δεξιά

Γενικές Πληροφορίες:
Η Εσθονία είναι μια χώρα της βορειοανατολικής Ευρώπης με πληθυσμό 1.319.133 κατοίκους και έκταση 45.339 τ.χλμ. Πρωτεύουσα της Εσθονίας είναι το Ταλίν. Το 52% της χώρας είναι δάση και πράσινο. Αυτό την καθιστά μια από τις πιο «πράσινες» χώρες της Ευρώπης. Η Εσθονία είναι μια από τις τρεις βαλτικές χώρες και έχει περισσότερες από 1400 λίμνες. Από την 1η Ιανουαρίου 2011 η Εσθονία έχει ως επίσημο νόμισμα το ευρώ. Η Εσθονία είναι πολύ ανεπτυγμένη τεχνολογικά. Μάλιστα το Skype δημιουργήθηκε από Εσθονούς.

Που να πάω – Τι να δω:
Εσθονία δεν είναι μόνο το Ταλίν. Αν πας στη χώρα φρόντισε να δεις βέβαια πολύ καλά την πρωτεύουσα γιατί έχει πολλές ομορφιές να σου προσφέρει. Από εκεί και πέρα επισκέψου το Haapsalu Castle, την πόλη Τάρτου και τον επιβλητικό καθεδρικό ναό της αλλά και το εθνικό πάρκο Soomaa.

Τι να φάω – Τι να δοκιμάσω:
Κλασσικές εσθονικές λιχουδιές στα εστιατόρια είναι το ξινολάχανο, οι πίκλες, οι ξινές σούπες, το ψάρι, το κρέας αλλά και οι πατάτες. Όσον αφορά το street food θα βρεις πλανόδιους πωλητές που πωλούν καβουρδισμένα αμύγδαλα με ζάχαρη ή κανέλα. Δοκίμασέ τα! Που να φάω και που να διασκεδάσω στο Ταλίν.

tallinn estonia happy traveller (33)

Που να μείνω – Ξενοδοχείο:
Κατά τη διαμονή μας στην Εσθονία -και πιο συγκεκριμένα στο Ταλίν- εμείς μείναμε στο Meriton Old Town Garden Hotel. Για να μείνεις και εσύ σε αυτό το ξενοδοχείο τσέκαρε εδώ.

Πότε να πάω:
Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείς την Εσθονία είναι από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Τότε οι μέρες είναι μεγαλύτερες και δεν έχει πολύ κρύο. Αν βέβαια σου αρέσει το κρύο μπορείς να επιλέξεις και άλλους μήνες όπως Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

LEAVE A REPLY