Ευρυτανία! Η περιοχή που λατρεύεις να επισκέπτεσαι. Όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές της και το υπέροχο φαγητό αλλά και για  τα γραφικά χωριά και τις όμορφες εκκλησίες.

Εμείς ταξιδέψαμε, απολαύσαμε και σου παρουσιάζουμε τις κορυφαίες εμπειρίες που μπορείς να βιώσεις στην περιοχή της Ευρυτανίας.

Μαύρη Σπηλιά, Ευρυτανία
Μαύρη Σπηλιά, Ευρυτανία

Ημέρα 1η – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ & ΦΑΡΑΓΓΙ ΜΑΥΡΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ
Τα παραδοσιακά χωριά, οι γραφικές εκκλησίτσες και τα νόστιμα τοπικά πιάτα θα σε γοητεύσουν. Η Ευρυτανία έχει τον τρόπο να σε μαγεύει με μεγάλη ευκολία. Η εξερεύνηση για εμάς ξεκινάει με ορμητήριο το Μεγάλο Χωριό όπου και μένουμε (στο ξενοδοχείο Anerada Inn). Αφού κάνουμε μια μικρή βόλτα στο μεγάλο χωριό στην όμορφη πλατεία πηγαίνουμε για λίγο και από το χωριό Γαύρος για να καταλήξουμε στην Ιερά Μονή Προυσού. Εκεί βλέπουμε τους πύργους του Καραΐσκάκη, την εικόνα της Παναγίας εντός της μονής και φυσικά το κρυφό σχολείο.
Έπειτα επισκεπτόμαστε το χωριό Προυσός και δοκιμάζουμε κρεατικά της ώρας της Κυρίας Αλεξάνδρας που είναι πολύ παραδοσιακά στην ταβέρνα της πλατείας, Πλάτανος. Αφού έχουμε γεμίσει μπαταρίες πηγαίνουμε στο Φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς. Αφού παρκάρεις στην αρχή του μονοπατιού θα χρειαστεί περπάτημα περίπου 30 λεπτών σε μια υπέροχη και κατάφυτη διαδρομή που εμείς απολαύσαμε. Το τέλος της πρώτης ημέρας μας βρίσκει στα Πατήματα της Παναγίας που είναι στο δρόμο της επιστροφής μας για το Μεγάλο Χωριό.

Μεγάλο Χωριό, Ευρυτανία
Μεγάλο Χωριό, Ευρυτανία

Ημέρα 2η – ΤΟΥΡ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ
Ξεκινάμε από τα χωριά. Ανακαλύπτουμε πρώτα το νέο και έπειτα το παλιό Μικρό Χωριό. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το ιχθυοτροφείο και δοκιμάσαμε πέστροφες σε διάφορες συνταγές. Σειρά είχε το Καρπενήσι που είναι και ο μεγαλύτερος οικισμός της Ευρυτανίας. Έπειτα πήγαμε Κορυσχάδες και Κλαυσί και κλείσαμε με μια βόλτα στο Μεγάλο Χωριό για το πασίγνωστο γαλακτομπουρεκο του. Βέβαια εμείς ανακαλύψαμε ότι έχει και εκπληκτικό εκμεκ. Όλα αυτά θα τα βρεις στο φημισμένο μαγαζί του χωριού, «Το Ρακόμελο».

Ψάχνεις βαλίτσα για το επόμενο ταξίδι σου; Δες μεγάλη ποικιλία εδώ.

Saloon Park, Ευρυτανία
Saloon Park, Ευρυτανία

Ημέρα 3η – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Η μέρα ξεκινάει δυναμικά με σούπερ δραστηριότητες στο SALOON PARK. Κάνουμε ιππασία, ανεβαίνουμε σε παιδικό τρενάκι με τη μικρή μας και κάνουμε ταρζανικο για να ανακαλύψουμε και αυτή τη πλευρά της Ευρυτανίας. Έπειτα μπαίνουμε στο αμάξι και πηγαίνουμε μέχρι το χωριό Φιδάκια και τρώμε στην παραδοσιακή ταβέρνα Οιχαλία. Εννοείται πως η επόμενη στάση είναι τα Τσαγκαράλωνα που είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία που είδαμε. Έπειτα περνάμε μια βόλτα από το χωρίο Αμπέλια και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.

Φαράγγι Πάντα Βρέχει, Ευρυτανία
Φαράγγι Πάντα Βρέχει, Ευρυτανία

Ημέρα 4η – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Η τέταρτη ημέρα είναι ημέρα αναχώρησης, αλλά ποιος λέει ότι δεν μπορούμε να δούμε και κάτι ακόμη; Το ιδανικό μέρος είναι το Φαράγγι Πάντα Βρέχει. Δεν γίνεται να φύγουμε από την Ευρυτανία και να μην το επισκεφθούμε. Άλλωστε μας το προτείνατε όλοι.

Δείτε επίσης: Ευρυτανία: Το 3ήμερο ταξιδιωτικό πρόγραμμα του Happy Traveller | Happy Traveller στο Καρπενήσι και την Ευρυτανία

Μάθε τις παραδοσιακές νοστιμιές της Ευρυτανίας με ένα κλικ. Τα παραδοσιακά πιάτα της Ευρυτανίας και η πεντανόστιμη κουζίνα της.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here