Διασχίσαμε ένα από τα πιο ιδιαίτερα φαράγγια της Ελλάδας, καθώς σ΄αυτό ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ! Το φαράγγι Πάντα Βρέχει είναι ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα του νομού Ευρυτανίας και η κορυφαία δραστηριότητα στην περιοχή, για όσους αγαπούν τη φύση.

Ίσως οι ομορφότερες φωτογραφίες της περιοχής να έχουν τραβηχτεί στο εντυπωσιακό αυτό φαράγγι! Οι καταρράκτες που σχηματίζονται από τα νερά του ποταμού και η καταπράσινη φύση τριγύρω κάνει κάθε επισκέπτη να ερωτεύεται την τοποθεσία.

Γενικές Πληροφορίες:

Το φαράγγι Πάντα Βρέχει βρίσκεται μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιανά νότια του νομού. Το διασχίζει ο ποταμός Κρικελλοπόταμος. Η πεζοπορία δεν είναι εύκολη και γίνεται κατά μήκος του ποταμού και σε μερικά σημεία μέσα στο νερό, ενώ τον χειμώνα το φαράγγι δεν είναι προσπελάσιμο.

Happy Info: Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείς το φαράγγι Πάντα Βρέχει είναι κατά διάρκεια του καλοκαιριού.

Χρήσιμα πράγματα που μπορείς/πρέπει να έχεις μαζί σου: Αδιάβροχα παπούτσια ή δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, τσάντα αδιάβροχη γιατί σε κάποια σημεία το νερό κάποιες φορές μπορεί να φτάσει μέχρι τη μέση και σνακ.

Ονομασία ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ:

Η ονομασία του φαραγγιού οφείλεται στο ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο τμήμα, το οποίο διασχίζει ο Κρικελλοπόταμος. Εκεί πρέπει να κάνεις πεζοπορία στο νερό (river trekking) για να ανακαλύψεις τα αναβλύζοντα νερά, τους καταρράκτες, και τους πίδακες νερού που ξεπηδούν από παντού.

Πως να πάω στο Φαράγγι Πάντα Βρέχει:

Ο δρόμος είναι αρκετά δύσκολος για να φτάσεις εκεί. Καλό είναι για να μην αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα στη διαδρομή, να πας με εταιρείες που αναλαμβάνουν τη μεταφορά σου με ασφάλεια.

Παρακάτω θα βρεις τις διαδρομές που οδηγούν στο φαράγγι ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ:

Διαδρομή Α: Καρπενήσι ,Μεγάλο Χωριό,Κορυφή βουνού Καλιακούδας, Στουρνάρα (ή αλλιώς Δολιανά), Γέφυρα Στουρνάρας Ροσκάς όπου ξεκινάει το river trekking στο Κρικελιώτη ποταμό ακολουθώντας την ροή του ποταμού, Τοποθεσία Πάντα Βρέχει.

Διαδρομή Β: Καρπενήσι, Ράχη Τυμφρηστού, Κρίκελλο Δομνίστα, Σκοπιά, Άγιος Χαράλαμπος, Καστανούλα, Ροσκά, Γέφυρα Στουρνάρας Ροσκάς όπου ξεκινάει το river trekking στο Κρικελιώτη ποταμό ακολουθώντας την ροή του ποταμού, Τοποθεσία Πάντα Βρέχει.

Διαδρομή Γ: Καρπενήσι, Γαύρος, Προυσός, Τόρνος, Καστανιά (έξω από το χωριό), Πρόδρομος, Ροσκά, Γέφυρα Στουρνάρας, Ροσκάς όπου ξεκινάει το river trekking στο Κρικελιώτη ποταμό ακολουθώντας την ροή του ποταμού, Τοποθεσία Πάντα Βρέχει.

Οργανωμένη εκδρομή στο φαράγγι Πάντα Βρέχει: Φτάσαμε στο Φαράγγι Πάντα Βρέχει με την Trekking Hellas.

1 COMMENT

  1. Υπέροχο άρθρο και υπέροχο επεισόδιο φυσικά! Θα ήθελα να σας ρωτήσω για τα παπούτσια που είναι ειδικά για river trekking. Υπάρχει κάποια μάρκα που εσείς προτείνετε;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here