Φιλισούρ, το ελκυστικό χωριό της Ελβετίας που μαγεύει κάθε επισκέπτη. Αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για βόλτες με το τρένο Bernina Express -και όχι μόνο-. Στο Φιλισούρ μπορείς να νιώσεις όλη την ηρεμία και την ομορφιά της φύσης σε λίγες μόνο ώρες!

FILISURSwitzerland HAPPY TRAVELLER (3)

Χωριό: Φιλισούρ (Filisur)
Χώρα: Ελβετία
Περιοχή: Αλμπουλα (Albula)
Πληθυσμός: 434 κάτοικοι

Γενικές Πληροφορίες:
Το Φιλισούρ (Filisur) είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό της Ελβετίας που ξέρει πολύ καλά να έλκει τους επισκέπτες του. Έχει έκταση 44,6 km2. Από αυτή την περιοχή, το 18,1% χρησιμοποιείται για γεωργικούς σκοπούς, ενώ το 46,6% είναι δάσος.

Τι να δω – Τι να κάνω:
Το χωριό εκτός από το γεγονός ότι είναι ορμητήριο για βόλτες με τρένο -όπως προαναφέρθηκε-, δεν διαθέτει κάτι εξαιρετικό. Είναι βέβαια πολύ όμορφο και αξίζει να το δεις από κοντά, αλλά όχι να σπαταλήσεις πάνω από μια ημέρα σε αυτό. Εμείς πάντως μείναμε απλά λίγες ώρες, έτσι ώστε να δούμε το τρένο από κοντά.

Το Bernina Express από ψηλά περνώντας από τις πανέμορφες γέφυρες
Το Bernina Express από ψηλά περνώντας από τις πανέμορφες γέφυρες

Το τρένο:
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δεις το τρένο. Η μια είναι να πας στον σταθμό από όπου περνάει και φυσικά αν θέλεις να ανέβεις κιόλας. Αλλά μπορείς να πας και λίγο έξω από το Φιλισούρ που υπάρχει ένα εξαιρετικό πέρασμα με πανέμορφες γέφυρες για να το θαυμάσεις. Εκεί μπορείς να βγάλεις και πολύ όμορφες φωτογραφίες -ειδικά αν έχεις drone-. (Δες την επάνω φώτο)

Η δική μας εμπειρία:
Όταν εμείς επισκεφθήκαμε το Φιλισούρ ήταν υπέροχο, γεμάτο χιόνια και με εκπληκτικό καιρό. Σου ευχόμαστε να το πετύχεις και εσύ ακριβώς έτσι. Βέβαια παρ’ όλη την ομορφιά του είναι ένα μέρος στο οποίο δεν υπάρχει πολύ «ζωή», είναι αυτό που λέμε χωριό. Είναι εντάξει να κάτσεις για λίγες ώρες μέχρι να δεις το τρένο, το χωριό και τη γύρω περιοχή, όμως σαν μέρος δεν έχει κάτι άλλο να σου προσφέρει. Για αυτό και εμείς φύγαμε σχετικά γρήγορα.

FILISURSwitzerland HAPPY TRAVELLER (2)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here