Το πρώτο ταξίδι του μωρού σου είναι σίγουρα κάτι που θα σου δημιουργήσει ένα μικρό άγχος, αφού είναι κάτι που δεν έχεις ξανακάνει ποτέ στη ζωή σου. Θα είναι άνετα το μωρό μου; Θα είναι όλα ασφαλή για αυτό; Θα μπορώ να το φροντίζω όπως στο σπίτι;

Αυτά και άλλα τόσα αναρωτιούνται οι σύγχρονοι γονείς όταν έρχονται αντιμέτωποι με το πρώτο ταξίδι του μωρού τους με αμάξι! Όμως δεν χρειάζεται καθόλου άγχος, αλλά οργάνωση και καλή διάθεση!

taksidi me mwro sto amaksi happy traveller

Αν κάποιος σου πει ότι καλύτερα να αφήσεις το 0-12 μηνών μωρό σου στο σπίτι (με παππούδες και γιαγιάδες) για να μην ταλαιπωρηθεί… μην τον ακούσεις. Ένα μικρό μωρό ταλαιπωρείται πολύ περισσότερο από την απουσία της μητέρας του παρά από ένα ταξίδι, όση ταλαιπωρία και αν έχει αυτό!

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ:
Μάλιστα αφού έχεις αποφασίσει να ταξιδέψεις με αυτοκίνητο θα έχεις και πολλά οφέλη. Το αυτοκίνητο κοιμίζει εύκολα τα μωράκια και επίσης μπορείς να σταματάς όπου και όποτε εσύ το θέλεις. Αν το μωρό θέλει να φάει ή απλώς είναι ανήσυχο, βρίσκεις ένα μέρος και σταματάς για λίγο. Επίσης το αυτοκίνητο βοηθάει πολύ διότι μπορείς εύκολα να μεταφέρεις όλα τα πράγματα του μωρού χωρίς πολύ κουβάλημα!

10 BABY-TRAVEL TIPS:

1. Ξεκίνα το πρωί
Αναχώρησε από το σπίτι σου νωρίς το πρωί. Όσο περισσότερη μέρα έχεις, τόσα περισσότερα θα απολαύσετε και εσείς αλλά και το μωρό σας. Δεν χρειάζεται να κόψεις τον ύπνο του μωρού στη μέση. Όταν ξυπνήσει το πρωί και φάει, είστε έτοιμοι να αναχωρήσετε!
2. Συχνές στάσεις
Μπορεί όταν ταξιδεύατε μόνοι σας να μην κάνατε και τόσες στάσεις, όμως τώρα θα ανακαλύψεις ότι χρειάζεται μια στάση ανά δύο ώρες. Άλλαγμα, ξεπιάσιμο, φαγητό και ίσως λίγο παιχνίδι να είναι όλα όσα χρειάζεται ο ανήσυχος άγγελός σας!
3. Μιλήστε!
Αν το μωρό είναι ξύπνιο, μιλήστε του. Πείτε του διάφορα πράγματα, μιλήστε του για τα μέρη που περνάτε, μάθετέ του τον κόσμο. Ακόμη και αν δεν παίρνετε απάντηση σίγουρα το μικρό σας εκτιμάει ότι δεν τον θεωρείτε απλό παρατηρητή, αλλά μιλάτε μαζί του!
4. Έχε μαζί σου τα απαραίτητα
Πάνες, μωρομάντηλα, κρέμα αλλαγής πάνας, πανάκι αλλάγματος, ρούχα, θερμόμετρο, σταγόνες φυσιολογικού ορού, κουβερτούλα και παιχνίδια είναι ό,τι θα χρειαστείς στο ταξίδι σου. Φρόντισε να τα έχεις όλα γιατί το μικρούλι σου έχει απαιτήσεις από σένα! 😀 (SOS! Δεν ξεχνάμε ποτέ το φαρμακείο διακοπών)
5. Επίλεξε σωστά τον προορισμό σου
Αν ταξιδεύεις για πρώτη φορά, μην διαλέξεις κάποιον πολύ μακρινό προορισμό. Ταξίδεψε σε ένα κοντινό μέρος που θα μπορείς εύκολα να φτάσεις αλλά και να επιστρέψεις.
6. Τσέκαρε από πριν αν το ξενοδοχείο είναι κατάλληλο για οικογένειες και παιδιά
Συνήθως τα ξενοδοχεία γράφουν στα site τους ότι παρέχουν κρεβατάκια για μωρά, εγκαταστάσεις για παιδιά και σχετικές εκπτώσεις.
7. Χαλαρά και χωρίς πιεσμένο πρόγραμμα!
Να ξέρεις πως ό,τι πρόγραμμα και αν βάλεις, είναι πιθανό να ανατραπεί. Για αυτό φρόντισε να έχεις χαλαρό πρόγραμμα και ήπιους ρυθμούς για να μπορεί και το μωρό σου να ανταπεξέλθει!
8. Σκίαστρα παραθύρων
Δεν ξεχνάμε ποτέ να βάλουμε το μωρό μας να κάτσει σωστά ασφαλισμένο στο καρεκλάκι του και τα σκίαστρα παραθύρων έτσι ώστε να μην το χτυπάει καθόλου ο ήλιος.
9. Δοκιμαστικό ταξίδι
Ίσως θα ήταν καλό πριν το κανονικό ταξίδι, να κάνεις μια ημερίσια εκδρομή έτσι ώστε να δεις πως πηγαίνουν τα πράγματα. Με αυτό τον τρόπο και εσύ θα δεις καλύτερα τι ελλείψεις υπάρχουν και το μωράκι σου θα προσαρμοστεί καλύτερα στη νέα του ταξιδιωτική πραγματικότητα.
10. Τελείωσε νωρίς την ημέρα.
Ξεκίνησες νωρίς το ταξίδι σου, οφείλεις να τελειώσεις και νωρίς το βράδυ. Μην επιβάλλεις στο μωρό σου να κουράζεται πολλές ώρες για να δείτε όσα περισσότερα αξιοθέατα γίνεται. Το καλό ταξίδι είναι πάντα αυτό που απολαμβάνουμε όλοι. Και πλέον όταν λέμε όλοι… δεν είστε μόνο εσείς, αλλά και το μωρό σας!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here