Με θέα τη Λίμνη & το Φράγμα Πλαστήρα
Με θέα τη Λίμνη & το Φράγμα Πλαστήρα

Η λίμνη Πλαστήρα είναι από τις πιο όμορφες -τεχνητές- λίμνες της Ελλάδας. Όταν επισκεφθείς την περιοχή θα πρέπει σίγουρα να την απολαύσεις από τα κορυφαία σημεία παρατήρησης. Σε αυτά θα βιώσεις την απόλυτη ένωση με τη φύση. Η χλωρίδα και η πανίδα θα σε χαλαρώσουν και θα σου χαρίσουν μια από τις πιο όμορφες ταξιδιωτικές εμπειρίες στη Θεσσαλία!

Άποψη της Λίμνης Πλαστήρα από το φράγμα.
Άποψη της Λίμνης Πλαστήρα μαζί με το φράγμα.

ΦΡΑΓΜΑ. Το φράγμα της λίμνης είναι στην ουσία και ο λόγος ύπαρξής της. Επιβάλλεται λοιπόν μια επίσκεψη σε αυτό. Εκεί θα δεις την μεγάλη σημαία στο κέντρο της γέφυρας αλλά και τα μικρομάγαζα που πωλούν σουβενίρ και παραδοσιακά προϊόντα για τους επισκέπτες. Κάνε μια βόλτα στην περιοχή, δημιούργησε αναμνήσεις και γέμισε με καθαρό αέρα τα πνευμόνια σου.

limni plastira happy traveller (15)

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ. Τη λίμνη Πλαστήρα μπορείς να την απολαύσεις από πάρα πολλά σημεία, ένα πολύ εύκολο και ωραίο είναι από το ίδιο επίπεδο με τη λίμνη. Βρες ένα ξέφωτο και πήγαινε κοντά της. Αυτό θα μπορούσες να το κάνεις σε οποιοδήποτε σημείο της λίμνης περιμετρικά. Ένα υπέροχο σημείο είναι η πλαζ Πεζούλας που είναι και από τα κορυφαία τουριστικά μέρη. Άκου τη φύση της και χαλάρωσε μαζί της.  Η τεχνητή αυτή λίμνη έχει καταφέρει να γίνει ένα με το φυσικό περιβάλλον και να το ομορφύνει ακόμη περισσότερο.

Άποψη της λίμνης Πλαστήρα από το Παρατηρητήριο
Άποψη της λίμνης Πλαστήρα από το Παρατηρητήριο

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ. Το παρατηρητήριο είναι από τα πιο πανοραμικά και εύκολα προσβάσιμα σημεία που μπορείς να επισκεφθείς για να δεις τη λίμνη. Από εκεί θα δεις το μεγαλύτερο μέρος της λίμνης από τη μια πλευρά και τα βουνά της περιοχής από την άλλη. Αυτή τη στάση δεν τη χάνεις. Είναι από τις καλύτερες για να βγάλεις φωτογραφία με θέα τη λίμνη. Φρόντισε να πάρεις σνακ ή κάποιο αναψυκτικό μαζί σου έτσι ώστε να το απολαύσεις στο παρατηρητήριο. Είναι το ιδανικό σημείο για χαλάρωμα!

LEAVE A REPLY