Η Θεσσαλία είναι από τις πιο τυχερές περιοχές της Ελλάδας καθώς έχει την τύχη να συμπεριλαμβάνει στα όριά της, τη Λίμνη Πλαστήρα. Η αρμονία και η γαλήνη συγκεντρώθηκε σε ένα μέρος για να χαλαρώσει τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες του.

DCIM100MEDIADJI_0022.JPG
Άποψη της Λίμνης Πλαστήρα από το Παρατηρητήριο

Η φυσική ομορφιά αλλά και η ηρεμία που σου προσφέρει το τοπίο είναι ανεκδιήγητη. Και μπορεί η λίμνη Πλαστήρα να είναι τεχνητή, όμως μοιάζει να έχει εναρμονιστεί άψογα με το φυσικό περιβάλλον γύρω της.

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:

Οι άνθρωποι -όπως δείχνει η ιστορία- δεν σεβόμαστε τη Γη και το φυσικό περιβάλλον. Όμως αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Με σωστό σκεπτικό και προσοχή στη χλωρίδα και τη πανίδα της κάθε περιοχής μπορούν να δημιουργηθούν θαύματα. Κάποιες φορές  μάλιστα η παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση, μπορεί μέχρι και να βοηθήσει. Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι η Λίμνη Πλαστήρα. Το φράγμα ολοκληρώθηκε το 1959 και από τότε όλο το έργο μοιάζει να έχει εναρμονιστεί τέλεια με τη φύση γύρω του. 

ΙΣΤΟΡΙΚΑ:

Η λίμνη κατασκευάστηκε στις 30 Οκτωβρίου 1960 και έχει μέγιστο βάθος 60 μέτρα. Η ιδέα για την κατασκευή της λίμνης αλλά και του φράγματος αποδόθηκε στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα χρόνια νωρίτερα. Αν και δεν έζησε για να χαρεί το έργο, δόθηκε τιμητικά σε αυτό το όνομά του. Η χρηματοδότηση του έργου έγινε από κάποια χρήματα που χρωστούσε η Ιταλία στην Ελλάδα, ενώ η εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή της, ήταν γαλλική.

Η Λίμνη και το φράγμα Πλαστήρα
Η Λίμνη και το φράγμα Πλαστήρα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

Έχει μέγιστο μήκος 12 km και περιέχει 400 εκατ. κυβικά μέτρα νερού, έχει μέγιστο πλάτος 4 km, ενώ η συνολική της επιφάνεια είναι 24 km2 και το ανώτατο υψόμετρο της είναι 750 m. Το νερό της λίμνης χρησιμοποιείται για άρδευση και ηλεκτροπαραγωγή. Το πολύ ενδιαφέρον με τη λίμνη είναι πως τα τελευταία χρόνια το σημείο έχει αξιοποιηθεί ιδιαιτέρως τουριστικά, καθώς υπάρχουν πλέον πολλές δραστηριότητες στη λίμνη που προσελκύουν κόσμο.

 Επεισόδιο Happy Traveller:
Απόλαυσε ολόκληρο το επεισόδιο Happy Traveller στη Λίμνη Πλαστήρα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here