Η Λίμνη Πλαστήρα είναι ένα «δημιούργημα» των ανθρώπων που εναρμονίστηκε τέλεια με το φυσικό περιβάλλον. Η πανέμορφη τεχνητή λίμνη της περιοχής δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει διάφορα πράγματα σε ένα μόνο ταξίδι. Πολιτισμός, δραστηριότητες, ιστορία και χαλάρωση σε ένα μόνο ταξίδι! Η Ελλάδα έχει πολλά να χαρίσει στους ταξιδιώτες της και η Λίμνη Πλαστήρα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά!

Κεραμαριό, Λίμνη Πλαστήρα
Κεραμαριό, Λίμνη Πλαστήρα

1. Τα παραδοσιακά χωριά της. Παραδοσιακά και γραφικά χωριουδάκια που δεν έχεις δει αλλού. Το Κρυονέρι, το Νεοχώρι αλλά και τα πιο τουριστικά Καλύβια Πεζούλας, Κεραμαριό και ο Μεσενικόλας από όπου παράγεται και το ομώνυμο κρασί, είναι κάποια από τα χωριά που πρέπει να δεις όταν φτάσεις στην περιοχή.

«Ποδηλατάδα» στη Λίμνη Πλαστήρα
«Ποδηλατάδα» στη Λίμνη Πλαστήρα

2. Αμέτρητες δραστηριότητες για όλα τα γούστα. Από ένα απλό περπάτημα δίπλα στη λίμνη, μέχρι παραπέντε και αναρρίχηση. Διάλεξε τι σου ταιριάζει και δραστηριοποιήσου στον πιο όμορφο παράδεισο της Θεσσαλίας.

Ο καταρράκτης του Ανθοχωρίου
Ο καταρράκτης του Ανθοχωρίου

3. Ο καταρράκτης του Ανθοχωρίου. Ο καταρράκτης του Ανθοχωρίου είναι από τα πιο όμορφα σημεία της περιοχής. Αφού διανύσεις την σαραντάλεπτη περιπατητική διαδρομή για να φτάσεις, απολαμβάνεις την απέραντη φυσική ομορφιά του.

Η Λίμνη και το φράγμα Πλαστήρα
Η Λίμνη και το φράγμα Πλαστήρα

4. Η Λίμνη και το φράγμα Πλαστήρα. Καταλαβαίνεις ότι δεν γίνεται να πας στην περιοχή και να μην επισκεφθείς τη λίμνη και το φράγμα που φαντάστηκε ο στρατηγός Πλαστήρας. Μπορεί εκείνος να μην κατάφερε να το δει ποτέ του, εσύ όμως έχεις την ευκαιρία να το επισκεφθείς και να χαλαρώσεις στη θέα του.
5. Βιοτεχνία τσαρουχιών, Καστανιά. Υπάρχουν πλέον μόλις τρεις βιοτεχνίες τσαρουχιών σε όλη την Ελλάδα. Η μια από αυτές βρίσκεται στην Καστανιά. Επισκέψου την!
6. Παρατήρηση πουλιών και μελέτη του φυσικού περιβάλλοντος. Αν είσαι από τους οικολόγους που ενδιαφέρονται για τα είδη της χλωρίδας στην περιοχή τότε η Λίμνη Πλαστήρα είναι το ιδανικό μέρος για εσένα. Επίσης αν σου αρέσει η παρατήρηση πουλιών βρήκες και πάλι τον παράδεισό σου.

Μονή Πελεκητής
Μονή Πελεκητής

7. Μονή Πελεκητής και Μονή Κορώνας. Πάρε το αυτοκίνητο και ξεκίνα την εξερεύνηση. Κάνε στάση στην μονή Πελεκητής που είναι από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής. Έπειτα κατευθύνσου προς τη Μονή Κορώνας που είναι ένα βυζαντινό κάστρο, που λειτούργησε ως μοναστήρι και ως Κρυφό Σχολειό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Όρθιο ποδήλατο στη Λίμνη Πλαστήρα
Όρθιο ποδήλατο στη Λίμνη Πλαστήρα

8. Για δραστηριότητες στην Πλαζ Πεζούλας. Αυτός ο παράδεισος, εκτός από όλα τα παραπάνω προσφέρει και την δυνατότητα των δραστηριοτήτων εντός της λίμνης. Ποδήλατο λίμνης (καθιστό και όρθιο), κανό και πολλά ακόμη.
9. Πειραματικός Αγρός Οργανικής Καλλιέργειας. Κάνε μια στάση στον πειραματικό αγρό οργανικής καλλιέργειας για να αγοράσεις οικολογικά προϊόντα και φυσικά να στηρίξεις το Συνεταιρισμό Γυναικών της περιοχής.

Παραδοασιακό πρασοσέλινο σε ταβέρνα της περιοχής Νεοχωρίου.
Παραδοασιακό πρασοσέλινο σε ταβέρνα της περιοχής Νεοχωρίου.

10. Δοκίμασε τις παραδοσιακές τοπικές γεύσεις. Στη περιοχή δοκίμασε απλά και παραδοσιακά ελληνικά πιάτα. Απολαύστε ψητά και μαγειρεμένα κρέατα ή πέστροφα στη σχάρα. Κεφτεδάκια βουτηγμένα σε κόκκινη σάλτσα ή τα κλασσικά μαγειρευτά. Δοκίμασε επίσης χωριάτικες πίτες, τηγανιά, χωριάτικο λουκάνικο κι γουρουνόπουλο με πρασοσέλινο ή σκέτο πρασοσέλινο.

Happy Traveller στη Λίμνη Πλαστήρα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here