Γιαννιτσά! Η σύγχρονη πόλη της αρχαίας γενέτηρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τα Γιαννιτσά και η Αρχαία Πέλλα έχουν την τιμή να έχουν αναθρέψει αυτό τον μεγάλο στρατηλάτη. Τα Γιαννιτσά δεν φημίζονται όμως μόνο για αυτό. Διαθέτουν -εκτός από την ξακουστή ιστορία τους- πολλές φυσικές ομορφιές και φιλόξενους κατοίκους.

giannitsa happy traveller (3)

Πόλη: Γιαννιτσά
Χώρα: Ελλάδα
Νόμισμα: Ευρώ
Πληθυσμός: 29.789

Γενικές Πληροφορίες:
Τα Γιαννιτσά είναι μια πόλη κυρίως πεδινή, αφού βρίσκεται στην πεδιάδα Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης που είναι η μεγαλύτερη πεδιάδα της Ελλάδας. Τα Γιαννιτσά κατοικούνται από την Αρχαιότερη Νεολιθική Περίοδο. Σήμερα είναι μια κλασσική ελληνική αργητική περιοχή με αρκετά αξιοθέατα (αρχαιολογικοί χώροι, ποταμός Λουδίας, ναυτικός όμιλος).

Τι να δω – Που να πάω: 
Η πόλη διαθέτει αρκετά αξιοθέατα όπως αρχαιολογικούς χώρους, το δημαρχειο, τον Πύργο του Ρολογιού που είναι το παλαιότερο κτίριο ρολογιού των Βαλκανίων, το μαυσωλείο Γάζη Έβρενος και το μεγάλο τζαμί Τέμενος Ισκεντερ μπεη. Αν θέλεις να βγεις λίγο έξω από την πόλη θα ανακαλύψεις τις πανέμορφες Πηγές της Αραβησσού αλλά και τον Ναυτικό όμιλο. Πριν φύγεις από την πόλη κάνε μια βόλτα στον πεζόδρομο της πόλης, είναι το κέντρο της ζωής της πόλης.  Επίσης αν πας μέχρι τα Γιαννιτσά σίγουρα θα επισκεφθείς και την Αρχαία Πέλλα που βρίσκεται περίπου 15 χλμ. νοτιονατολικά των Γιαννιτσών.

Πηγές Αραβησσού
Πηγές Αραβησσού

Εκδρομές από τα Γιαννιτσά:
Από τα Γιαννιτσά υπάρχουν αρκετές πόλεις που μπορείς να επισκεφθείς όπως η Βέροια, η Νάουσα αλλά και η Έδεσσα. Φυσικά μην παραλείψεις μια στάση στα Λουτρά Πόζαρ που βρίσκονται και αυτά σε σχετικά κοντινή απόσταση.

Που να μείνω:
Εμείς κατά τη διάρκεια της διαμονής μας στην πόλη επιλέξαμε το Ξενοδοχείο Πέλλα. Πολύ ωραία δωμάτια και καλή εξυπηρέτηση. Εξασφάλισε και εσύ τη διαμονή σου στο Ξενοδοχείο Πέλλα.

Χρήσιμα links:
-Επιπρόσθετες πληροφορίες για τα Γιαννιτσά βρες στην επίσημη ιστοσελίδα της πόλης.

LEAVE A REPLY