Η Ταϊβάν είναι μια χώρα που δεν έχει σημαντικά πράγματα να προσέξεις, ούτε είναι επικίνδυνη. Όμως ταξιδεύοντας μέχρι εκεί και παρατηρώντας την, ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις και να διευκολύνεις σε μεγάλο βαθμό το ταξίδι σου εκεί. Και φυσικά θα τα μοιραστούμε μαζί σας.

 

taipei happy traveller (5)

1. Γλώσσα. Τα αγγλικά είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην Ταϊβάν. Ενώ είναι πλέον υποχρεωτική η εκμάθησή τους στη χώρα, δύσκολα θα βρεις κάποιον να συνεννοηθείς. Να είσαι προετοιμασμένος για να «μιλήσεις» τη γλώσσα του σώματος αλλά ίσως και να μην συνεννοηθείς ποτέ. Λύση: Κατέβασε την εφαρμογή Google Translate στο κινητό σου. Έτσι ίσως να βγάλεις άκρη! Αν και θα μου πεις.. πως να βγάλεις άκρη με τα κινέζικα!

2. Οι άνθρωποι. Οι ταϊβανέζοι είναι εξαιρετικά βοηθητικοί όσον αφορά τους τουρίστες. Είναι τόσο βοηθητικοί μάλιστα που δεν είναι καθόλου παράξενο να δεις στο δρόμο, τουρίστες οι οποίοι είναι περιτριγυρισμένοι από ντόπιους που σκοπό έχουν να τους βοηθήσουν με τις ερωτήσεις τους.

3. Ομπρέλα. Πάρε σίγουρα μια ομπρέλα μαζί σου. Μάλιστα στον δρόμο θα συναντήσεις και πολλούς ντόπιους που πωλούν ομπρέλες και μπορείς να προμηθευτείς απ’ αυτούς. Ο καιρός στην Ταιβάν αλλάζει εύκολα και ενώ έχεις καταγάλανο ουρανό, μπορεί να ξεκινήσει εντός ολίγων λεπτών βροχή! Να είσαι προετοιμασμένος!

4. EasyCard. Αγόρασε την EasyCard και κάνε τη ζωή σου στην Ταιβάν πιο εύκολη! Ενώ αυτή τη προπληρωμένη κάρτα μπορούσες αρχικά να τη χρησιμοποιήσεις μόνο σε λεωφορεία και μετρό, πλέον μπορείς να κάνεις χρήση της και σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, για να πάρεις ποδήλατο (youbikes) αλλά και για πάρκινγκ αυτοκινήτων. Τέλειο; Μια κάρτα για να πληρώνεις τα πάντα!

5. Μίνι Market. Τις ημέρες και ώρες που δεν έχεις υπολογίσει σωστά το πρόγραμμα και δεν έχεις προλάβει να τσιμπήσεις κάτι ή χρειάζεται να αγοράσεις κάτι άμεσα, τσέκαρε τα τύπου mini markets που διαθέτει η Ταιβάν. Τα 7/11 (seven/eleven) αλλά και τα Familymarts είναι δύο πολύ καλές περιπτώσεις.

6. Μην φορτωθείς. Δεν χρειάζεται να πάρεις όλα τα πιθανά πράγματα που θα χρειαστείς στο ταξίδι, μπορείς να αγοράσεις εκεί ό,τι χρειαστείς. Η Ταιβάν είναι μια επαρκώς «εξοπλισμένη» χώρα με όλα τα πιθανά που θα χρειαστεί ο ταξιδιώτης. Διαθέτουν γνωστές μάρκες στα περισσότερα είδη, αλλά και σε όσα δεν διαθέτουν έχουν φροντίσει να τα αντικαταστήσουν με άλλες, εξίσου καλές.

7. Σύγχυση στη σήμανση των δρόμων. Η σήμανση των δρόμων της Ταιβάν δεν είναι και η καλύτερη του κόσμου. Θα λέγαμε μάλιστα πως άνετα μπορεί να διαγωνιστεί για τις χειρότερες του κόσμου. Τα κινέζικα δεν βοηθούν κανένα τουρίστα να οδηγήσει στους δρόμους και αυτό σίγουρα δημιουργεί μεγάλη σύγχυση.

8. Din Tai Fung. Αν θέλεις να γευτείς την αυθεντική ταϊβανέζικη κουζίνα τότε πρέπει να επισκεφθείς το Din Tai Fung. Είναι το ιδανικό μαγαζί για να απολαύσεις τα πασίγνωστα dumlings και όχι μόνο. Φυσικά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι λόγω και του αστεριού μισελέν που έχει πάρει, η ουρά αναμονής είναι μεγάλη. Για να δειπνήσεις εκεί θα πρέπει να περιμένεις πάρα πολύ ώρα για τραπέζι και θα πληρώσεις πολύ ακριβά. Όμως αξίζει τον κόπο!

9. Υγρασία. Η Ταιβάν έχει αρκετή υγρασία και η ατμόσφαιρα κάπως αποπνικτική. Φρόντισε να πάρεις μαζί σου άνετα και ελαφριά ρούχα τα οποία δεν θα σε ζεσταίνουν.

10. Κάρτα Σιμ (Sim Card). Για το κινητό σου προμηθεύσου καλύτερα μια κάρτα ταϊβανέζικου τηλεφώνου από το αεροδρόμιο της Ταϊπέι. Με περίπου 10€ θα έχεις ατελείωτο internet για 5 μέρες. Θα σου είναι απαραίτητο στις εκδρομές αλλά και στην πλοήγησή σου εντός της πόλης. Χίλιες φορές να αγοράσεις μια νέα κάρτα σιμ από το να πληρώσεις κάποιο μεγάλο λογαριασμό στον δικό σου αριθμό. Μάθε τα πάντα για το ίντερνετ στο εξωτερικό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here