Όταν ο περισσότερος κόσμος ακούει Ζανζιβάρη σκέφτεται πανάκριβα θέρετρα, μήνες του μέλιτος και τιμές που δεν θα μπορούσε ποτέ να πληρώσει. Τα πράγματα είναι όμως πολύ διαφορετικά. Η Ζανζιβάρη μπορεί να γίνει το τέλειο μέρος για να ξοδέψεις τα χρήματά σου σε πολυτέλειες -αν τα διαθέτεις-.

Αν όχι μπορείς και πάλι να περάσεις άψογα γνωρίζοντας την χώρα με τον πιο απλό τρόπο και μαθαίνοντας τις συνήθειες των ντόπιων -και όχι μόνο-. Όπως και αν επιθυμείς να περάσεις το ταξίδι σου στην Ζανζιβάρη -με μεγάλο πορτοφόλι ή χωρίς- εδώ σου έχω τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις και να απολαύσεις όταν πας.

zanzibar-prison-island-stone-town-happy-traveller-2

1. Κατάδυση στους μοναδικούς κοραλλιογενείς υφάλους
Η κατάδυση στην Ζανζιβάρη δεν προτείνεται, επιβάλλεται μιας και ο υποθαλάσσιος πλούτος της είναι εξαιρετικός και αξίζει να τον απολαύσεις.

2. Επίσκεψη στο νησί Unguja
Ένα από τα δύο μεγαλύτερα νησιά της χώρας με πολλά πράγματα για να δεις και άλλα τόσα για να κάνεις.

3. Επίσκεψη στο νησί Pemba
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νησιά της περιοχής που αξίζει να επισκεφθείς.

4. Εκδρομή στις φυτείες μπαχαρικών
Ενδιαφέρουσα εκδρομή στις φυτείες μπαχαρικών της χώρας. Μυρωδιές θα σε πλημμυρίσουν και θα δεις φρέσκα τα αγαπημένα σου μπαχαρικά.

5. Βόλτα με ιστιοπλοϊκό (Dhow) για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα
Dhow είναι η παραδοσιακή βάρκα της Ζανζιβάρης με την οποία επιβάλλεται να βολτάρεις και να απολαύσεις ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα της ζωής σου.

6. Απόλαυσε την Ζανζιβάρικη κουζίνα
Μπορεί η κουζίνα της Ζανζιβάρης να είναι ένα κράμα από διάφορες κουζίνες αλλά αυτό δεν την κάνει λιγότερο γευστική. Τόλμησε και δοκίμασε ένα από τα πιο παραραδοσιακά τους πιάτα που δεν είναι άλλο από τον καρχαρία.

7. Επισκέψου το Jozani Forest
Ζήσε στιγμές εξερεύνησης στο Jozani Forest και δες από κοντά ένα από τα πιο απειλούμενα είδη ζώων της Γης, τις Red Colobus monkeys.

8. Στάση στο Jaws Corner Coffee Shop για καφέ
Το Jaws Corner Coffee Shop βρίσκεται στην Stone Town και εκεί πίνεις τον παραδοσιακό μαύρο καφέ της χώρας. Μην τον παραλείψεις.

9. Αγορά Σκλάβων (Slave Market)
Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να επισκέπτεσαι έναν χώρο στον οποίο κάποτε λάμβαναν χώρα αγοραπωλησίες ανθρώπων. Παρά την βαριά ατμόσφαιρα που επικρατεί -ακόμη και σήμερα- παρόλο που δεν γίνονται πλέον τα παλιά έκτροπα αξίζει ιστορικά και μόνο να περάσεις μια βόλτα.

10. Κάνε βόλτα στην Darajani Market
Τοποθετημένη στην Stone Town η Darajani Market είναι η αγορά που θα σε συνεπάρει με τα μπαχάρια της και την μυρωδιά Ζανζιβάρης. Πολλοί ντόπιοι και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για να ανακαλύψεις.

zanzivari-happy-traveller-seaweed-fikia-sapounia-7

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here