Ξεκινάς από Θεσσαλονίκη και σε λιγότερο από μια ώρα βρίσκεσαι στον ροζ κάμπο της Βέροιας. Μπροστά από την αγαπημένη πόλη της Μακεδονίας απλώνονται οι ροδακινιές της.

Ο Ευτύχης και η Ηλέκτρα στις ροδακινιές της Βέροιας

Οι ροδακινιές αυτές, μας ταΐζουν και μας δροσίζουν το καλοκαίρι που βγαίνουν τα πεντανόστιμα ροδάκινα. Επίσης μας «ταίζουν» την ψυχή όταν τις επισκεπτόμαστε κατά την περίοδο της ανθοφορίας τους.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Οι ροδακινιές της Βεροίας αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους γεωργικούς τομείς της περιοχής. Η Βεροία, είναι γνωστή για την παραγωγή ροδάκινων υψηλής ποιότητας, με γεύσεις και ποικιλίες που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας, αποτελούν πόλο έλξης τουριστών, όχι όμως όσο θα έπρεπε. Το θέαμα είναι καταπληκτικό.

Άποψη του ροζ κάμπου, από ψηλά

Κάθε άνοιξη, τα ροδάκινα ανθίζουν, οι εκτάσεις με τα ανθισμένα δέντρα μετατρέπουν την περιοχή σε ένα μαγευτικό θέαμα.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: Στην περιοχή οργανώνουν φωτογραφικούς διαγωνισμούς που μας έχουν χαρίσει απίστευτα στιγμιότυπα από την διαδικασία άνθισης των υπέροχων λουλουδιών. Φέτος όμως, οργάνωσαν και πέταγμα αερόστατων που ομόρφυνε τη θέα και έγινε πραγματικά ακόμη πιο μοναδική και μαγική!

Κάθε άνοιξη, καθώς τα ροδάκινα ανθίζουν, οι εκτάσεις με τις λευκές και ροζ ανθισμένες δέντρα ροδακινιών μετατρέπουν την περιοχή σε ένα μαγευτικό θέαμα. Οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ομορφιά αυτής της φυσικής εκδήλωσης, να απολαύσουν το μοναδικό άρωμα και να φωτογραφίσουν τα μοναδικά σκηνικά που προσφέρονται.

Ο Ευτύχης με τις ροδακινιές

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ:

Αν έχετε λίγο χρόνο να διαθέσετε, αλλά πολλή διάθεση, αυτή είναι μια καταπληκτική εκδρομή από Θεσσαλονίκη.

https://www.tiktok.com/@electraasteri/video/7349540042764864773?_r=1&_t=8kuzFONo8mc

Θετικά:

  • Πολύ κοντινή απόσταση (ειδικά αν συνυπολογίσεις πόσο μαγική τοποθεσία είναι)
  • Μοναδική αίσθηση και επαφή με τη φύση
  • Ευκαιρία να μάθετε εσείς και τα παιδιά σας νέες πληροφορίες. Για τα ροδάκινα, για τα λουλούδια, για τα δέντρα, για την συγκομιδή, να μιλήσετε με ντόπιους και να κάνετε νέους φίλους.
  • Αν έχετε χρόνο μπορείτε να πάτε μέχρι Βέροια και να φάτε στα εστιατόρια της με τα πεντανόστιμα φαγητά της.
Άποψη του κάμπου, από ψηλά

Κάθε Μάρτιο στον κάμπο της Βέροιας συμβαίνει αυτό το μοναδικό φαινόμενο στην ελληνική ύπαιθρο και είναι μαγικό για κάθε επισκέπτη. Γράψτε μας στα σχόλια. Εσείς έχετε επισκεφθεί τις ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here