Αυτήν την εβδομάδα συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου.

Ξεκινάμε από τα Νοτιοανατολικά της Σικελίας και τις Συρακούσες, την σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας και πατρίδα του ξακουστού Αρχιμήδη. Θα περιπλανηθούμε στην παλιά πόλη και θα δούμε τι έχει απομείνει από την αρχαία ιστορική πόλη και θα επισκευθουμε.τον αρχαιολογικό χώρο με το αρχαίο θέατρο, την διάσημη σπηλιά “αυτί του Διονύσου” και το χώρο που λέγεται ότι θάφτηκε ο Αρχιμήδης μετά τον θάνατο του κατά την πολιορκία της πόλης από τους Ρωμαίους.

Επόμενος σταθμός του Roadtrip μας είναι στο κέντρο της Σικελίας, η εντυπωσιακή πόλη Έννα χτισμένη στην κορυφή βουνού. Μια ιστορική πόλη που αποκαλείται και ομφαλός της Σικελίας και απέχει ίδια απόσταση από τις 3 ακτές του νησιού. Εκεί θα πάμε να δούμε το εντυπωσιακό φρούριο και τον εμβληματικό βράχο πάνω στον οποίο λέγεται ότι κάποτε έστεκε ένας εντυπωσιακός ναός της θεάς Δήμητρας. 

Το ταξίδι μας συνεχίζεται στη νότια ακτή της Σικελίας, στον Ακράγαντα, και στη λεγόμενη κοιλάδα των ναών όπου σώζεται ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους αρχαιοελληνικούς ναούς στον κόσμο. Θα θαυμάσουμε την ομορφιά κάνοντας ένα μικρό ταξίδι στο χρόνο.

Ένα ταξίδι σε μια περιοχή του πλανήτη όπου  το ελληνικό πνεύμα άκμασε και μεγαλούργησε πριν από 2500 χιλιάδες χρόνια. 

Happy Traveller στη Σικελία μέρος 2 με Συρακούσες, Έννα και Ακράγαντα.

Το επεισόδιο έπαιξε το Σάββατο 16/3 στις 17:45 στον ΣΚΑΪ. Εσύ όμως μπορείς να το δεις και πάλι, εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here