Σικελία, Ένα ταξίδι στην καρδιά της Ιταλικής ομορφιάς

Η Σικελία, είναι ένας μαγικός προορισμός που μαγνητίζει τους επισκέπτες του με την πλούσια ιστορία, την πανέμορφη φύση και τη γαστρονομία της. Στη διάρκεια ενός ταξιδιού στις πόλεις της Σικελίας, όπως οι Συρακούσες, Έννα και ο Ακράγαντας, ο επισκέπτης βυθίζεται σε έναν κόσμο μοναδικής ομορφιάς και πολιτισμού.

Ξεκινώντας από τις Συρακούσες, μια πόλη με αρχαία καταγωγή που έχει πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό παρελθόν, ο επισκέπτης ανακαλύπτει τη μεγαλοπρέπεια του αρχαίου ελληνικού θεάτρου, τον θαυμαστό ναό της Αθηνάς και τη γοητεία του παλιού λιμανιού. Τα στενά δρομάκια του ιστορικού κέντρου διαρκώς αποκαλύπτουν μνημεία από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων που κάποτε κατάκτησαν αυτή τη γη.

Στη συνέχεια, η διαδρομή οδηγεί στην πανέμορφη πόλη της Έννα, ένα κοσμοπολίτικο κέντρο με καταπράσινους κήπους και πανέμορφα κτίρια. Η Έννα, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον ηφαιστειακό ορίζοντα του Αιτνα, προσφέρει μοναδικές εικόνες φυσικής ομορφιάς. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την εκπληκτική θέα του Αιτνα από τους πανέμορφους κήπους της Βίλας Μπελβενούτο. Μάλιστα, φτάνουμε μέχρι τον εμβληματικό βράχο πάνω στον οποίο λέγεται ότι κάποτε έστεκε ένας εντυπωσιακός ναός της θεάς Δήμητρας.

Τέλος, θα μιλήσουμε για τον Ακράγαντα, έναν αρχαίο πολιτισμό που ξεχειλίζει από ιστορία και πολιτισμό. Ο Ακράγαντας, με τα εντυπωσιακά της αρχαία ερείπια, μαγεύει τον επισκέπτη με τη μεγαλοπρέπεια και την ομορφιά του.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού στις πόλεις της Σικελίας, ο επισκέπτης βιώνει μια μοναδική εμπειρία πλούσιας ιστορίας, αρχαιολογίας, φύσης και γαστρονομίας. Η Σικελία είναι πραγματικά ένας μαγευτικός προορισμός που αξίζει να εξερευνήσει κάθε ταξιδιώτης που επιθυμεί να ζήσει τη μοναδική γοητεία της ιταλικής κουλτούρας και φύσης.

Το Happy Traveller στη Σικελία:

Στο επεισόδιο που θα παίξει (ή έπαιξε) -ανάλογα πότε διαβάζετε το άρθρο μας-, θα ανακαλύψουμε αυτό το κομμάτι γης που κολυμπά στα καταγάλανα νερά του Ιόνιου και του Τυρρηνικού Πελάγους.

Ξεκινήσαμε λοιπόν από τα Νοτιοανατολικά της Σικελίας και τις Συρακούσες, την σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας και πατρίδα του ξακουστού Αρχιμήδη. Περιπλανηθήκαμε στην παλιά πόλη και είδαμε τι έχει απομείνει από την αρχαία ιστορική πόλη. Επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο με το αρχαίο θέατρο, την διάσημη σπηλιά “αυτί του Διονύσου” και το χώρο που λέγεται ότι θάφτηκε ο Αρχιμήδης μετά τον θάνατο του κατά την πολιορκία της πόλης από τους Ρωμαίους.

Έπειτα συνεχίσαμε στο κέντρο της Σικελίας και την εντυπωσιακή πόλη Έννα που είναι χτισμένη στην κορυφή βουνού. Μια ιστορική πόλη που αποκαλείται και ομφαλός της Σικελίας και απέχει ίδια απόσταση από τις 3 ακτές του νησιού. Εκεί πήγαμε να δούμε το εντυπωσιακό φρούριο και τον εμβληματικό βράχο πάνω στον οποίο λέγεται ότι κάποτε έστεκε ένας εντυπωσιακός ναός της θεάς Δήμητρας. 

Το ταξίδι μας συνεχίστηκε στη νότια ακτή της Σικελίας, στον Ακράγαντα, και στη λεγόμενη κοιλάδα των ναών όπου σώζεται ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους αρχαιοελληνικούς ναούς στον κόσμο. Θα θαυμάσουμε την ομορφιά κάνοντας ένα μικρό ταξίδι στο χρόνο.

Ένα ταξίδι σε μια περιοχή του πλανήτη όπου  το ελληνικό πνεύμα άκμασε και μεγαλούργησε πριν από 2500 χιλιάδες χρόνια. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here