Καλωσορίσατε σε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, στη Μεγάλη Ελλάδα της Ιταλίας. Η ελληνική κουλτούρα και η παρουσία της στην Ιταλία αποτελούν έναν σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού της Μεσογείου.

Μεγάλη Ελλάδα
Τοποθεσία:Νότια Ιταλία, Σικελία
Περίοδος ακμής: 8ος – 6ος αιώνας π.Χ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ξέρεις όμως από που προέρχεται η ονομασία «Μεγάλη Ελλάδα»; Η Μεγάλη Ελλάδα ήταν η ονομασία που είχαν δώσει οι Ρωμαίοι στην επικράτεια των διαφόρων αρχαίων ελληνικών αποικιών στη Σικελία και τη Νότια Ιταλία. Σύμφωνα με τον Στράβωνα, η Μεγάλη Ελλάδα ιδρύθηκε ήδη από την εποχή του Τρωικού πολέμου από τους Έλληνες. Από τους αρχαίους χρόνους, η ελληνική παρουσία έχει αφήσει ανεξίτηλα τα ίχνη της στην περιοχή, που εξακολουθούν να εμπνέουν και να θαυμάζονται μέχρι και σήμερα.

Ναός της Ήρας, Σελινούντας

Οι πόλεις που πήγαμε στην Μεγάλη Ελλάδα στην περιοχή της Σικελίας: Συρακούσες (πόλη της νοτιοανατολικής Σικελίας. Ιδρύθηκε από τους Κορινθίους το 734 π.Χ.) , Μεσσήνη ή Ζάγκλη (σημερινή Messina): αποικία των Χαλκιδαίων, Ακράγας ή Ακράγαντας (σημερινό Agrigento), Ταυρομένιον (αποικία των κατοίκων της Νάξου Σικελίας (σημερινή Taormina), Κατάνη Ιδρύθηκε από τους Ναξιώτες Σικελίας τον 8ο αιώνα π.Χ. (σημερινή Catania), Σελινούντας  αποικία των Μεγάρων Υβλαίων , Ιμέρα (αποικία της Μεσσήνης (σημερινή Imera) και Σεγέστα (ή Αίγεστα ή Έγεστα).

Μάθε τα πάντα σχετικά με το τι να κάνεις και τι να δεις στην περιοχή της Σικελίας, στα επεισόδιά μας ΜΕΡΟΣ Α | ΜΕΡΟΣ Β | ΜΕΡΟΣ Γ

Οι πόλεις που πήγαμε στην Μεγάλη Ελλάδα στην περιοχή της Καλαβρίας: Ρήγιον (σημερινή Reggio Calabria): αποικία των Χαλκιδαίων, Κρότωνας (σημερινὸ Crotone) ,Βους (σημερινή Bova),Λακίνιον  (σημερινό Capo Colonna).

Αρχαίο Ελληνικό θέατρο από ψηλά

Μάθε τα πάντα σχετικά με το τι να κάνεις και τι να δεις στην περιοχή της Καλαβρίας στα επεισόδιά μας ΜΕΡΟΣ Α| ΜΕΡΟΣ Β

Οι πόλεις που πήγαμε στην Μεγάλη Ελλάδα στην περιοχή της Απουλίας: Βάρις ή Βάριον (σημερινό Μπάρι, Bari), Τάραντας, Μεταπόντιο, Καλλίπολις, Νεάπολις (σημερινή Polignano a Mare) Υδρούς (σημερινό Οτράντο), Σιλούϊον ή Σίδιον (σημερινό Gravina) , Αλήσιον (σημερινό Lecce).

Μάθε τα πάντα σχετικά με το τι να κάνεις και τι να δεις στην περιοχή της Απουλίας στα επεισόδιά μας: ΜΕΡΟΣ Α| ΜΕΡΟΣ Β| ΜΕΡΟΣ Γ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – ΔΙΑΜΟΝΗ: Ένα ταξίδι στην Κάτω Ιταλία είναι ένα όνειρο πολλών Ελλήνων – και όχι μόνο. Και αν θέλεις να το κάνεις, μπορείς να ακολουθήσεις τα βήματά μας και να το κάνεις έχοντας ως οδηγό τα μέρη που εμείς πήγαμε. Το ταξίδι μας έγινε τον Αύγουστο του 2023 και ήταν μια μοναδική εμπειρία με εκπληκτικά μέρη, μοναδικές τοποθεσίες και απίθανες εμπειρίες. Αν θέλεις να δεις που μείναμε σε κάθε μέρος τσέκαρε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here