Η Βέροια δεν φημίζεται απλώς για τα υπέροχα ροδάκινα που παράγει, αλλά και για το εκπληκτικό θέαμα που αντικρίζει κάποιος όταν την επισκέπτεται από τις αρχές μέχρι τα τέλη του Μαρτίου. Τότε που οι ροδακινιές έχουν αυτό το υπέροχο ροζ χρώμα και όλη η Ημαθία μοσχοβολάει άνοιξη!

Φωτογραφία: Βλαχοπουλος Ντινος
Φωτογραφία: Βλαχοπουλος Ντινος

Κάθε χρόνο στην όμορφη πόλη της Μακεδονίας και πολύ κοντά στην Θεσσαλονίκη, λαμβάνει χώρα ένα υπέροχο φυσικό «φαινόμενο». Μπορεί η Ιαπωνία να διαθέτει τις ανθισμένες κερασιές, αλλά εμείς εδώ στην Ελλάδα διαθέτουμε τις ανθισμένες ροδακινιές και αν καταφέρεις να απολαύσεις αυτό το χάρμα οφθαλμών από κοντά, μόνο τότε θα καταλάβεις γιατί όλοι μαγεύονται από την τεράστια ροζ θάλασσα στον εύφορο κάμπο της Ημαθίας.

Ροδακινιά:
Τα άνθη της ροδακινιάς, συμβολίζουν την άνοιξη, την αναγέννηση και την γονιμότητα, ενώ αποτελούν μεγάλη έμπνευση ζωγράφων και καλλιτεχνών. Οι ροδακινιές θεωρούνται και το «δέντρο της ζωής του επίγειου παραδείσου», σύμφωνα με τις παραδόσεις της ανατολής.

Φωτογραφία: Πρέσια Βασιλική
Φωτογραφία: Πρέσια Βασιλική

ΔΡΑΣΕΙΣ σχετικές με την άνθιση των ροδακινιών:
Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας δράττεται της ευκαιρίας και διοργανώνει και φέτος μια σειρά από δράσεις με στόχο την ανάδειξη και τη βιωματική εμπειρία του φαινομένου.

1. Ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές
Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 – συνάντηση στο πάρκο Ελιάς – ώρα 10:30
Μια βόλτα με ποδήλατα στην καρδιά του κάμπου! Ο τουριστικός όμιλος οργάνωσε μια φανταστική δράση όπου το μόνο που χρειάζεσαι για να συμμετέχεις είναι το ποδήλατο και η καλή σου διάθεση.

Περισσότερες Πληροφορίες: Συναντιόμαστε στο πάρκο Ελιάς και απολαμβάνουμε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στις Ανθισμένες Ροδακινιές. Κατηφορίζουμε προς τον οικισμό της Μέσης, παίρνουμε το δρόμο για Κουλούρα, συνεχίζουμε προς το χωριό Άμμος. Στάση για νερό και κολατσιό. Επιστροφή στη Βέροια. Η Ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές είναι μια εύκολη διαδρομή σε άσφαλτο που απευθύνεται σε όλους. Συνολική διαδρομή: 17km. Υψομετρική διαφορά: 120m. Προσοχή παιδιά κάτω των 13 ετών ΔΕΝ μπορούν να συμμετέχουν. Παιδιά άνω των 13 ΜΟΝΟ με την παρουσία και συμμετοχή γονέα/κηδεμόνα. Απαραίτητος εξοπλισμός: Κράνος.
Προαιρετικός εξοπλισμός: Γάντια, Παγούρι με νερό.
Η δήλωση συμμετοχής δεν είναι υποχρεωτική, όμως συμπληρώνοντας τη φόρμα θα μας βοηθήσετε πάρα πολύ, να οργανώσουμε τη βόλτα καλύτερα για όλους! Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων! ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: https://goo.gl/dXMUNB
Δείτε όλη την κανονική διαδρομή των 17 χλμ. εδώ: https://goo.gl/XA3YHp
Και για τους πιο απαιτητικούς – ειδική διαδρομή 43 χλμ. από τις Ανθισμένες Ροδακινιές, ψηλά στα στενά του Αλιάκμονα: https://goo.gl/9m696c
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Veria Cycling Club / Τμήμα Τροχαίας Βέροιας

2. Διαγωνισμός Φωτογραφίας
Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές.

Περισσότερες Πληροφορίες: Σκοπός του φωτογραφικού διαγωνισμού είναι ο φακός του κάθε διαγωνιζόμενου να αποτυπώσει τη στιγμή που οι ανθισμένες ροδακινιές έχουν την τιμητική τους. Αυτήν την ευφορία που δημιουργείται στην ψυχή μας από το εντυπωσιακό θέαμα, θέλουμε να μοιραστούμε με όλη την Ελλάδα, μέσα από τις εικόνες σας! Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι λάτρεις της φωτογραφίας (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα απαραίτητα εφόδια είναι μία φωτογραφική μηχανή και πολύ φαντασία! Αναλυτική προκήρυξη του διαγωνισμού, έπαθλα, όροι συμμετοχής κλπ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση: veriapeach.gr

3. Αναδρομική Έκθεση Φωτογραφίας – Bazaar
Από τις 15 έως τις 26 Μαρτίου 2019 ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας και η Γκαλερί Papatzikou, παρουσιάζουν έκθεση φωτογραφίας με διακρίσεις από τους διαγωνισμούς φωτογραφίας των προηγούμενων ετών. Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 15 Μαρτίου, ώρα 20:00, «Εκτός Χάρτη» – Ελ. Βενιζέλου 43, Βέροια.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε στο παρόν άρθρο είναι από τους διαγωνισμούς φωτογραφίας των προηγούμενων ετών και παρακάτω ακολουθούν τα ονόματα των φωτογράφων: 1ο Βραβείο Αλέξανδρος Μαλαπέτσας, 2ο βραβείο Πρέσια Βασιλική, 3o βραβείο Παπαρέντης Δημήτρης, Διακριση 212 Λαζαρίδου Κωνσταντίνα, Διακριση 092 Δεσποινα Μιχαηλιδου, Διακριση 291 Νεστραμιωτη Βέφα, Διακριση 296 Βλαχοπουλος Ντινος.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here