Το Γεφύρι της Πύλης είναι από τα πιο όμορφα της περιοχής και πόλος έλξης των τουριστών. Έχει εναρμονιστεί πλήρως με το περιβάλλον και η όψη του στο μέρος είναι επιβλητική. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που σταματούν όλοι οι ταξιδιώτες για να το θαυμάσουν.

gefyra pyli (10)

Γενικές Πληροφορίες:

Υψόμετρο: 247 μ.
Χρονολογία: 1514
Μορφή: Μονοτοξο
Άνοιγμα Τόξου: 29,00 μ.
Ύψος Τόξου: 13,30 μ.

Το γεφύρι της Πύλης βρίσκεται 1,6 χλμ. περίπου δυτικά της Πύλης. Ενώνει τα βουνά Ίταμος και Κόζιακας. Απέχει από τα Τρίκαλα 20 χλμ. Το σημαντικό είναι ότι μέχρι το 1936 ήταν ο μοναδικός συνδετικός κρίκος του Τρικαλινού κάμπου με τα χωριά της περιοχής Ασπροποτάμου. Το γεφύρι λέγεται γεφύρι της Πύλης, της Πόρτας ή του Αγίου Βησσαρίωνα. 

Χαρακτηριστικά: 

Το γεφύρι είναι μονότοξο, ημικυκλικής μορφής. Έχει άνοιγμα τόξου 29 μέτρα και ύψος 13,30 μέτρα. Χτίστηκε το 1514 από τον Άγιο Βησσαρίωνα (1489-1540).

Γεύμα με θέα το γεφύρι:

Δίπλα από το γεφύρι θα βρεις μια καφετέρια αλλά δεν διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε φαγητό. Ίσως βρεις εκεί κάποιο τοστ. Αν όμως θέλεις να γευματίσεις εκεί, το μέρος είναι ιδανικό. Έχουν φτιάξει μάλιστα και ξύλινα τραπέζια που είναι μόνιμα εκεί για να γευματίζει ο κόσμος πιο οργανωμένα. Μπορείς να αγοράσεις σάντουιτς ή κάποιο σνακ πριν φτάσεις στο μέρος και να το φάτε εκεί υπό την θέα του εντυπωσιακού γεφυριού.

gefyri tis pylis h tis portas (9)

LEAVE A REPLY