Το εντυπωσιακό γεωλογικό φαινόμενο της Θάσου αποτελεί πόλο έλξης κάθε χρόνο για τους τουρίστες του νησιού. Το «δάκρυ της Αφροδίτης», όπως το αποκαλούν, απέχει ελάχιστα εκατοστά από τη θάλασσα και είναι σίγουρα από τις πιο δημοφιλείς «βουτιές» της Θάσου.

happy travellers thassosc

Φυσική Πισίνα: Γκιόλα
Νησί: Θάσος
Χώρα: Ελλάδα

Η Γκιόλα είναι το δώρο του Θεού και της φύσης στους Θασίτες. Μαζί με τους ντόπιους όμως έχουν και οι επισκέπτες τη χαρά να απολαμβάνουν αυτό το μοναδικό μέρος.

Γενικές Πληροφορίες:
Η Γκιόλα είναι μια φυσική πισίνα που είναι γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο για την ομορφιά και την ιδιαιτερότητά της. Το σχήμα της και η μοναδική τοποθεσία την κάνουν ακόμη πιο ξεχωριστή. Απέχει περίπου 16 χιλιόμετρα μετά τον Ποτό. Για να φτάσεις στο σημείο από όπου μπορείς να κάνεις βουτιά, θα πρέπει να περπατήσεις για περίπου 30 λεπτά.

giola thasos happy traveller (9)

Περπάτημα για Γκιόλα:
Για να φτάσεις στη Γκιόλα θα χρειαστείς ένα 20λεπτο-30 λεπτο περπάτημα ανάλογα με τον βηματισμό. Η διαδρομή είναι κατηφορική όταν πηγαίνεις και ανηφορική όταν επιστρέφεις. Και τα δύο είναι εξίσου δύσκολα όταν γίνονται ώρα με πολύ ήλιο. Μια καλή συμβουλή είναι να επισκεφθείς τη Γκιόλα νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.

Μυθολογία:
Σύμφωνα με τον θρύλο η βραχώδης πισίνα της Θάσου δημιουργήθηκε από τον Δία για να κολυμπά η Αφροδίτη. Υπάρχει και άλλος θρύλος όμως που λέει ότι ήταν το μάτι του Δία, με το οποίο παρακολουθούσε την ερωμένη του.

giola thasos happy traveller

Συμβουλές:
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν φτάσετε στη Γκιόλα δεν θα βρείτε ούτε ξαπλώστρες, ούτε ομπρέλες και ούτε κάτι για να πιείτε. Θα πρέπει εσείς οι ίδιοι να φροντίσετε να έχετε πάρει νερό μαζί σας. Πριν φύγετε από το μέρος μαζέψτε οτιδήποτε σκουπίδι έχετε αφήσει και μην λερώνετε το περιβάλλον.

LEAVE A REPLY