Το ταξίδι στην Τζαμάικα είναι ένα ταξίδι συνδεδεμένο με χαλαρή διάθεση, κοκοφοίνικες, ένα κοκτέιλ στο χέρι και ίσως τη μουσική του Μπομπ Μάρλεϊ να παίζει. Από δραστηριότητες στη χώρα πολλές, όμως μια είναι εκείνη που μας κέρδισε μονομιάς. Bamboo Rafting στον Μεγάλο Ποταμό με τα παραδοσιακά βαρκάκια.

Ο Μεγάλος ποταμός (Great River) -όπως υποδηλώνει και το όνομά του- είναι ένας από τους σημαντικότερους ποταμούς της Τζαμάικα. Σ΄αυτόν γίνεται μια από τις πιο διαδεδομένες δραστηριότητες του νησιού, το Bamboo Rafting.

Το Bamboo Rafting είναι ουσιαστικά μια ήρεμη βαρκάδα στον Μεγάλο Ποταμό της Τζαμάικα. Εκεί απολαμβάνεις τη φύση ενώ κάθεσαι στις αυτοσχέδιες καρέκλες που υπάρχουν πάνω στην βάρκα από μπαμπού. Τη βάρκα κινεί κάποιος ντόπιος ο οποίος σου κάνει και μασάζ με ασβεστόλιθο.

Ο ασβεστόλιθος έχει την ιδιότητα να αφήνει τα πόδια απαλά και μεταξένια αφού αφαιρεθεί από το δέρμα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως το δέρμα μου μετά από το μασάζ ήταν βελούδινα.

Παράλληλα ο Τζαμαϊκανός που οδηγεί τη βάρκα, σου δίνει και πολύτιμες πληροφορίες για τα φυτά που φύονται στο νησί αλλά και γενικότερα για τον πολιτισμό του τόπου. Στο τέλος, αν το επιθυμείς μπορείς να απολαύσεις και κάποιο κοκτέιλ, όμως αυτό είναι εξτρά στην τιμή.

Αυτή η εμπειρία σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει όλες τις αισθήσεις. Να δεις, να ακούσεις, να δοκιμάσεις και να χαλαρώσεις στα χέρια της φύσης της Τζαμάικα. Και το πετυχαίνει με τον καλύτερο τρόπο.

Κόστος βαρκάδας: Οι τιμές ποικίλουν. Ειδικά να ψάξεις ονλάιν θα δεις ότι υπάρχουν τιμές από 50 έως 150 δολάρια. Κλείσε εδώ οικονομική βαρκάδα στη Τζαμάικα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here