Πριν 3 χρόνια είχαμε περάσει απο Αλβανία πηγαίνοντας προς Μαυροβούνιο και είχαμε υποσχεθεί οτι θα επιστρέψουμε για φουλ Ηappy Traveller στη Γειτονική μας χώρα. Έγινε λοιπόν!


Αυτό το Σάββατο θα δείτε το πρώτο μέρος του roadtrip στο Νότιο κομμάτι της Αλβανίας, στην περιοχή που είναι γνωστή και ως Βόρεια Ήπειρος. 
Σε αυτό το πρώτο επεισόδιο θα περάσουμε από τα σύνορα της Μέρτζανης που είναι διπλα στην Κόνιτσα και θα οδηγήσουμε παράλληλα με τον ποταμό Αώο. Θα πάμε στην Πρεμετή όπου εκτός από την πόλη θα δούμε και τα διάσημα λουτρά με το πανέμορφο πέτρινο τοξωτό γεφύρι ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την Κλεισούρα με το εμβληματικό φαράγγι και τις εντυπωσιακές γέφυρες.  Θα επισκεφθούμε το Τεπελένι και θα καταλήξουμε στην περιοχή του Δέλτα Αώου όπου θα δούμε της εκβολές του στην Αδριατική θάλασσα. Θα πάμε επίσης να δούμε την Ιερά μονή της Παναγίας Αρδενίτσα, τη μονή του Άγιου Κοσμά του Αιτωλού όπου βρίσκεται και ο τάφος του Πατροκοσμά, καθώς και την αρχαία Απολλωνία. 

Στα επόμενα επεισόδια αυτού του ταξιδιού θα δούμε Αργυρόκαστρο, Άγιους Σαράντα, Εξαμίλι, Αυλώνα, Χειμάρα, Δρυμάδες και άλλα πολλά πανέμορφα και ιστορικά μέρη της ευρύτερης περιοχής.

HAPPY TRAVELLER στην Αλβανία δείτε το εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here