Αυτήν την εβδομάδα θα ταξιδέψουμε εντος Ελλάδος στην αγαπημένη μας Ήπειρο και θα δουμε τη λιγότερο γνωστή πλευρά του Ζαγορίου. 


Θα παμε στο Ηλιοχώρι με τον παραδεισένιο καταρράκτη για βουτιές στα δροσερά νερά του. Θα δούμε τη Σαρακατσάνικη στάνη στον γυφτόκαμπο, το Βρυσοχώρι και τη γέφυρα του Αώου όπου θα αράξουμε για πικ νικ. 
Θα οδηγήσουμε σε καταπράσινα τοπία θαυμάζοντας τα πυκνά δαση της Πίνδου και θα φτάσουμε στη Βωβούσα ένα από τα πιό όμορφα χωριά όλης της Ελλάδας, που το χωρίζει στα δύο ο ποταμός Αώος. 


Επόμενη στάση η Βάγια Κάλντα και το αρκουδόρεμα οπου θα φτάσουμε μετά απο πεζοπορία διπλα στο ποτάμι και στο δασικό μονοπάτι. 
Μετά απο μια φουλ μέρα περπατήματος (και τρεξίματος) στη φύση θα απολαύσουμε την τοπική κουζίνα θα κάνουμε μια χαλαρή βόλτα με το ποδήλατο και θα διανυκτερεύσουμε στη φύση απόλαμβάνοντας το φως του φεγγαριού με τον ήχο της κιθάρας και της φυσαρμόνικας. 


Το ταξίδι μας θα ολοκληρωθεί με πέρασμα απο το χωριό Φλαμπουράρι στο Ανατολικό Ζαγορι, την παραμυθένια λιμνη μρ νούφαρα και την τεχνίτη λίμνη των πηγών Αώου. 

Ένα ιδιαίτερο ταξίδι σε κρυφές ομορφιές της χώρας μας. 
Happy Traveller Βόρειοανατολικο Ζαγόρι στην Ήπειρο δες το επεισόδιό μας, εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here