Αυτη την εβδομαδα ταξιδευουμε στο νησι αποκάλυψη που ενώνει το Αιγαίο με το Ιόνιο πέλαγος!

Στο πρωτο μερος θα φτάσουμε στο Διακοφτι και με το που θα αποβιβαστούμε θα ξετρελαθούμε από τα απίστευτα “πισινάτα” νερά και με τη μία θα ρίξουμε βουτιά. Θα επισκεφθούμε μία εντυπωσιακή σπηλιά, και θα ανέβουμε στην Αγία Μόνη για να δούμε τη θέα από ψηλά.

Θα εξερευνήσουμε την γραφική χώρα, τα στενά σοκάκια, τους φιλόξενους κατοίκους, τα παραδοσιακά μαγαζάκια και το εμβληματικό κάστρο.

Θα δούμε το γεφύρι Κατουνίου και θα πάμε στην δυτική πλευρά του νησιού όπου βρίσκεται το καταπράσινο χωριό Μυλοπόταμος με τον εντυπωσιακό καταρράκτη και το ιστορικό σπήλαιο της Αγίας Σοφίας.

Στη συνέχεια θα κατεβούμε στην φανταστική παραλία του Λιμνιώνα από όπου θα ξεκινήσουμε πεζοπορία για να φτάσουμε στην διάσημη πράσινη λίμνη.

Happy Traveller στα Κύθηρα, μέρος πρώτο

Αυτήν την εβδομάδα συνεχίζουμε το ταξίδι μας στα μαγευτικά Κύθηρα και βλέπουμε όλα όσα δεν είδαμε στο πρώτο μέρος.

Θα περιπλανηθούμε στο Καψάλι με το γραφικό λιμανάκι, τις ταβέρνες και τον επιβλητικό φάρο.

Θα παμε στα βόρεια στο κεφαλοχώρι ποταμός, θα δούμε το τοξωτό γεφύρι και θα πετύχουμε το “παζάρι” με παραδοσιακά προϊόντα στην κεντρική πλατεία.

Θα επισκεφθούμε την Αγία Πελαγία, θα θαυμάσουμε την παραλία πλατιά Άμμος και θα φτάσουμε ως το βορειότερο σημείο του νησιού στον φάρο του Μουδαρίου στο ακρωτήρι Σπαθί.

Θα εξερευνήσουμε το γραφικό χωριό Αβλέμονα και τις αγριες νότιο ανατολικές ακτές του νησιου με τις εντυπωσιακές παραλίες Παλαιόπολη, Καλαδί και Φυρή άμμος όπου το πράσινο των νερών συναντά το κόκκινο των βοτσάλων.

Θα επισκεφθούμε την παλαιόχωρα και θα μάθουμε για την μαύρη ιστορία της παλιάς πρωτεύουσας του νησιού. Στη συνέχεια θα κατέβουμε με ειδικό εξοπλισμό το εντυπωσιακό φαράγγι της παλαιόχωρας για να καταλήξουμε σε μία από τις κορυφαίες παραλίες του νησιού, 

Θα μπούμε στο άλλο σπήλαιο της Αγίας Σοφίας που βρίσκεται στον Κάλαμο και θα ακούσουμε απο ντόπιο την ιστορία για το χωριό “Καλοκαιρινές”. που έγινε μυθιστόρημα.

Φανταστικές θάλασσες, καταπληκτικοί άνθρωποι, εξαιρετικό φαγητό και τοπία που κόβουν την ανάσα! Αυτά είναι τα Κύθηρα μέσα από τα μάτια του Happy Traveller. 

Happy Traveller στα Κύθηρα, μέρος 2.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here