Ένα ακόμη επεισόδιο στην υπέροχη Ελλάδα. Ένα επεισόδιο στον Σμόλικα όπου θα δούμε την Σαμαρίνα, τους Πάδες και φυσικά ανάβαση στο εκπληκτικό βουνό Σμόλικα!

Θα ξεκινήσουμε οδηγώντας προς την Βορειοδυτική πλευρά του Σμόλικα στο ιστορικό χωριό της Σαμαρίνας όπου θα δούμε παραδοσιακά έθιμα και θα δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις. Εκεί κοντά θα επισκεφθούμε το μνημείο της Αννίτσας αφιερωμένο στις μάχες των Ελλήνων στο στο ελληνοαλβανικό μέτωπο του 40. 
Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Νότια πλευρά του Σμόλικα, στο χωριό Πάδες όπου θα πετύχουμε παραδοσιακό γλέντι. Στους Πάδες θα δούμε το αναρριχητικό πεδίο και θα συναντήσουμε αναρριχητες που σκαρφαλώνουν στα απότομα βράχια. Θα διανυκτερεύσουμε στο βαν για να ξυπνήσουμε το άλλο πρωί και να ανέβουμε στο βουνό. Πρώτη μας στάση θα είναι η εντυπωσιακή Δρακόλιμνη του Σμόλικα και στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε για ακόμα πιο ψηλά, την κορυφή του δεύτερου ψηλότερου βουνού στην Ελλάδα, στα 2637 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. 
Έχοντας φτάσει στην κορυφή και του Ολύμπου αλλά και του Βόρρα (Καϊμακτσαλάν) σαν εκπομπή σε παλαιότερα επεισόδια, με την τωρινή κατάκτηση του Σμόλικα, το Happy Traveller θα έχει πατήσει στις κορυφές και των τριών ψηλότερων βουνών της Ελλάδας. 

Happy Traveller στο Σμόλικα, ΔΕΣ ΤΟ ΟΛΟ ΕΔΩ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here