Δύο απολαυστικά επεισόδια στην Ολλανδία!

HAPPY TRAVELLER στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ – Μέρος 1

Αυτην την εβδομαδα το Ευρωπαϊκό μας roadtrip συνεχίζεται και θα εκπληρώσουμε εναν ταξιδιωτικο στοχο της εκπομπής μας. Να πάμε στην Ολλανδία εποχή που ανθίζουν οι τουλίπες.

Στο πρώτο μέρος του ταξιδιού μας στην χώρα που σε μεγάλο ποσοστό βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θαλασσας, θα περιηγηθούμε στην πρωτεύουσα το Άμστερνταμ με την ιστορικη παλια πολη και τα εμβληματικά κυκλικά κανάλια.

Θα πάμε στην Ουτρέχτη που έχει μία από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στην Ολλανδία και θα περιηγηθούμε σε ανοιχτή αγορά τροφίμων με παραδοσιακές λιχουδιές.

Θα κανουμε ποδηλατο σε χωριό με ανεμόμυλους και θα ανακαλύψουμε γιατί οι ανεμόμυλοι της Ολλανδίας είναι στην πραγματικότητα “ανεμοαντλίες”

Θα πάμε λίγο έξω από το Ρότερνταμ για να συναντήσουμε καποιες πολύ γνωστες μας γεφυρες, αυτές που βλέπουμε καθημερινά στα χαρτονομίσματα του ευρώ.

Και τέλος θα θαυμάσουμε το υπέρτατο Ολλανδικό υπερθέαμα, τα ατελείωτα πολύχρωμα λιβάδια με τις ανθισμένες τουλίπες.

Δείτε το ΜΕΡΟΣ Α

HAPPY TRAVELLER στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ – Μέρος 2

Αυτην την εβδομαδα συνεχιζουμε το ταξιδι μας στην Ολλανδία! Θα πάμε στην Χάουντα, την γενέτειρα του πιο διάσημου Ολλανδικού τυριού, του Γκούντα! Θα οδηγήσουμε σε ένα απο τα νότια νησιά της χώρας όπου υπάρχουν μεγάλες  καλλιέργειες με ανθισμένες τουλίπες και θα περάσουμε από τις εντυπωσιακές γέφυρες της χώρας που είναι φράγματα και κρατάνε το νερό της θάλασσας μακριά και ψηλά απο το έδαφος της Ολλανδίας.Θα πάμε και στην βόρεια πλευρά της χώρας στο Giethoorn ένα απο τα πιο κουκλίστικα χωριά όλης της ευρώπης που μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι. Θα παμε επίσης στο Ντελφτ, την Χάγη και θα θαυμάσουμε το ηλιοβασίλεμα στην πιο διάσημη παραλία στις δυτικές ακτές της χώρας.Θα επισκεφθούμε ένα μέρος όπου θα δούμε πως ήταν η Ολλανδία με τους εμβληματικούς ανεμόμυλους αιώνες πριν. Και τέλος θα εξερευνήσουμε την πόλη ανάμεσα σε Ολλανδία και Βέλγιο όπου υπάρχουν τα πιο περίεργα εθνικά σύνορα όλου του κόσμου!

Δείτε το ΜΕΡΟΣ Β

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here